Kirkkoneuvoston kanta pysyy: Samaa sukupuolta olevien parien puolesta tai kanssa ei rukoilla Savonlinnan kirkoissa

Rukoilu on mahdollista muissa seurakunnan tiloissa. Vastaesitys kaatui äänin 9—4.

Antti Varonen

Savonlinnan seurakunnan kirkoissa ei rukoilla samaa sukupuolta olevien parien puolesta tai kanssa pastoriaalisessa ohjeessa tarkoitetulla tavalla. Arkistokuva.
Savonlinnan seurakunnan kirkoissa ei rukoilla samaa sukupuolta olevien parien puolesta tai kanssa pastoriaalisessa ohjeessa tarkoitetulla tavalla. Arkistokuva.

Savonlinnan kirkkoneuvosto ei muuttanut kantaansa samaa sukupuolta olevien parien puolesta ja kanssa rukoilemisesta. Neuvosto hylkäsi Arja Saarikosken tekemän vastaesityksen asiasta äänin 9—4.

Kirkkoneuvosto piti voimassa aiemmin tehdyn päätöksen, että Savonlinnan seurakunnan kirkoissa ei rukoilla samaa sukupuolta olevien parien puolesta eikä kanssa piispainkokouksen pastoriaalisessa ohjeessa tarkoitetulla tavalla. Rukoilu on mahdollista muissa seurakunnan tiloissa. Lisäksi Savonlinnan päiväjumalanpalveluksen yleisessä esirukouksessa rukoillaan vain kirkollisesti vihittyjen parien puolesta.

Kirkkoneuvoston tiistain kokouksessa aiheesta keskusteltiin vilkkaasti. Vaikka Saarikosken vastaesitys lopulta kumottiin, seurakunnan vs. tiedotussihteeri Pia Rask kuvaa käytyä keskustelua tervehdyttäväksi.

Raskin mukaan eniten keskusteltiin siitä, mikä on rukoilun ja siunaamisen välinen ero. Asiasta keskusteltiin myös omantunnon kysymyksenä. Lisäksi keskustelua käytiin siitä, syrjiikö linjaus joitain ihmisiä.

Saarikosken vastaesitystä kannattivat hänen itsensä lisäksi Irja Härmälä, Outi Kurttila ja Merja Immonen.

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.