IL: Kuopiolaisyrittäjä vangittu liittyen Savonlinnan Inkerinkylän viimekesäiseen tuhopolttoon — 29-vuotiasta miestä epäillään murhan yrityksestä

Vangitseminen tehtiin vuosi Telakkatien tulipalon jälkeen. Tuhopolttoa epäiltiin jo tuoreeltaan. Käräjäoikeus päätti tänään jatkaa tutkintavankeutta.

Telakkatie 5:ssä sijainnut toisen kerroksen kerrostalohuoneisto tuhoutui tulipalossa täysin. Asukas onnistui pelastautumaan huoneistosta ja ehti varoittaa palosta myös naapureita.
Telakkatie 5:ssä sijainnut toisen kerroksen kerrostalohuoneisto tuhoutui tulipalossa täysin. Asukas onnistui pelastautumaan huoneistosta ja ehti varoittaa palosta myös naapureita.

Poliisi on vanginnut 29-vuotiaan kuopiolaismiehen epäiltynä Savonlinnan Inkerinkylän tuhopoltosta, joka tapahtui 21. kesäkuuta viime vuonna. Syytenimikkeinä ovat murhan yritys ja tuhotyö.

Vangitsemispäätös tehtiin 20. kesäkuuta, ja sitä päätettiin jatkaa jo kolmannen kerran tänään tiistaina 30. heinäkuuta kello 13 Etelä-Savon käräjäoikeuden istunnossa.

Asunto paloi täysin, asukas pelastui

Telakkatiellä sijainnut kerrostaloasunto tuhoutui täydellisesti aamuyöllä alkaneessa tulipalossa, joka sai alkunsa toisen kerroksen asunnon ulko-ovelta.

Huoneiston asukas pelastautui asunnosta parvekkeen kautta palovaroittimen ansiosta, ja ehti varoittaa palosta myös naapurustoaan.

Kuopiolaisyrittäjä vangittiin murhan yrityksestä todennäköisin syin epäiltynä vuosi tapahtumien jälkeen. Päätöksen teki kihlakunnansyyttäjä Antero Uimonen saatuaan jutun käsiteltäväkseen.

Iltalehti uutisoi asiasta ensimmäisenä verkkosivuillaan maanantai-iltana (21.7.2019). 

Syyte nostettava elokuun loppuun mennessä

Uimosen mukaan syyte on nostettava viimeistään 30. elokuuta.

Iltalehden tietojen mukaan epäilty vastustaa vangitsemista vedoten haittaan, jota vangitsemisesta aiheutuu hänen yritystoiminnalleen. Hän vaatii pääsyä matkustuskieltoon tai tehostettuun matkustuskieltoon.

Syyttäjän mielestä vangitseminen on perusteltua rikoksen törkeyden ja sen selvittämisen tärkeyden vuoksi.

Myös toinen henkilö epäiltynä

Kärääoikeuden vangitsemiskäsittelyt on pidetty salaisina, eikä myöskään keskeneräinen esitutkinta ole julkinen.

Tämän vuoksi syyttäjä ei paljasta sitä, liittyykö teko epäillyn yrittäjyyteen, harrastustoimintaan vai yksityiselämään eikä kerro tekotapaa tai teon motiiveja. Juttukokonaisuuteen liittyy muitakin rikosnimikkeitä, mutta ne eivät liity murhan yritykseen.

Samasta rikoksesta epäillään myös toista henkilöä, jota ei kuitenkaan olla vangittu, Uimonen vahvistaa. Hän ei selvennä myöskään sitä, millä tavoin toinen henkilö on osallistunut rikokseen.

Juttua on päivitetty 30.7.2019 kello 15.08.