Neljän vuoden päästä Savonlinnan teknologiapuistossa on tuhannen hengen yhteisö

Tänä vuonna alkaa biotuotetekniikan insinöörien (AMK) koulutus Savonlinnassa. Se tarkoittaa sitä, että neljän vuoden päästä Savonlinnassa on 200 - 250 insinööriopiskelijaa.

Antti Varonen

Kaupunginjohtaja Janne Laine ja Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulun Xamkin hallituksen puheenjohtaja Jyrki Koivikko ovat tyytyväisiä kaupungin ja Xamkin yhteistyöhön.
Kaupunginjohtaja Janne Laine ja Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulun Xamkin hallituksen puheenjohtaja Jyrki Koivikko ovat tyytyväisiä kaupungin ja Xamkin yhteistyöhön.

Savonlinnan kaupunginjohtaja Janne Laineella ja Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulun Xamkin hallituksen puheenjohtajalla Jyrki Koivikolla on hymy herkässä. Savonlinnan Kuitulaboratorion laajennusosa Kuitu3 on harjassa.

Laine iloitsee siitä, että Savonlinna sai biotuotetekniikan insinöörien koulutuksen alusta saakka. Tämä tuplaa aloituspaikat. Se tarkoittaa sitä, että neljän vuoden päästä Savonlinnassa on 200 - 250 insinööriopiskelijaa. Silloin koko Savonlinnan teknologiapuisto Nohevan alueesta Vipusenkadulla ympäristöineen tulee tuhannen hengen yhteisö opiskelijoineen, opettajineen, tutkijoineen ja työntekijöineen. Siihen kuuluu niin Andritz kuin Kuitulaboratoriokin.

Koivikko korostaa sitä, että Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu Xamk ei ole pelkästään opetuksen antaja, vaan sillä on Suomen 23 ammattikorkeakoulusta suurin TKI-salkku eli eli laajin tutkimus-, kehitys ja innovaatio-salkku. Se on suurempi kuin pääkaupunkiseudun ammattikorkeakouluilla. Xamkin TKI-hankkeilla on työllistävä vaikutus.

Biotalous on tulevaisuuden kärkihankkeita. Suomella on tavoitteena vuoteen 2025 mennessä kasvattaa biotalouden tuotosta sataan miljardiin euroon ja sen myötä tuottaa 100 000 uutta biotalouden työpaikkaa.

Korjattu Jyrki Koivikon nimi oikein.

Minna-Liisa Riestola

Osallistu keskusteluun

Itä-Savo