Olavinkatu remonttiin maanantaina

Ensi viikolla käynnistyvässä katutyössä uutta katukiveystä tehdään Huopaisen talolle saakka, eli liikenneympyrään asti.

Soila Puurtinen

Kirkkokadun ja Olavinkadun risteyksen kohdilta aletaan ensi viikolla remontoida Olavinkadun kevyen liikenteen väylää ja autojen pysäköintipaikkoja.

Savonlinnassa Olavinkadun remontointia jatketaan pian. Alkukesällä Olavinkatu kunnostettiin uuteen asuun Possentornin kohdalta. Nyt kunnostus jatkuu Possentornilta eteenpäin linja-autoaseman suuntaan.

Suunnittelupäällikkö Timo Okkonen kaupungin kunnallisteknisistä palveluista kertoo, että paikallinen yritys, Savon Pirkka, alkaa remontoida Olavinkatua ensi viikon maanantaina.

Tuolloin alkavassa remontissa uuden ilmeen saavat kevyen liikenteen väylä sekä väylän ja ajoradan väliin rakennettavat autojen parkkipaikat.

Ensi viikolla käynnistyvässä katutyössä uutta katukiveystä tehdään Huopaisen talolle saakka, eli liikenneympyrään asti. Urakka kestää lokakuun loppuun.

Kevyen liikenteen väylä laatoitetaan samalla tavalla kuin ensimmäisessä vaiheessa. Autojen pysäköintipaikat päällystetään harmailla nupukivillä.

— Eri kivimateriaaleilla pyörä- ja kävelytie sekä autojen pysäköintialue voidaan erottaa luontevasti toisistaan, Timo Okkonen sanoo.

Okkosen mukaan autojen kadun varren pysäköintipaikat eivät vähene. Uutta on se, että katuremontissa Olavinkatu 46:n eli Dressmanin kohdalle tehdään paikallisliikenteen linja-autopysäkki. Possentornin alapuolella oleva bussipysäkki poistuu joskus myöhemmin käytöstä.

— Meillähän on myös jatkosuunnitelmat siitä, kuinka Olavinkatu uusiutuu tulevaisuudessa Possentornilta Pitkällesillalle päin. Nykyisen paikallisbussipysäkin tilannetta katsellaan sitten näiden katutöiden yhteydessä.

Kun katuremontti pääsee nyt alkamaan, niin Kirkko- ja Olavinkadun risteyksen liikennejärjestelyihin on töiden aikana tiedossa poikkeusjärjestelyjä.

Kirkkokadun liikennettä ei suljeta kokonaan, mutta toisinaan Kirkkokadulle on vain yksi ajokaista käytössä. Töiden valmistumisen jälkeen Olavinkadun ajokaistan leveys kapenee jonkin verran. Ajokaistan leveys on lopulta 3,75 metriä.

Risto Leppänen