Sosteri alkaa purkaa hammashoidon jonoa – Kiireetöntä hoitoa myös iltaisin ja viikonloppuisin

Jonoa purkaa ostopalveluna kaksi työparia.

Sosteri

Sosterin hammaslääkäri Päivi Laamanen (vas.)  ja hammashoitaja Pirjo Kauria (oik.) suojavarustuksissa, potilaan paikalla ylihammaslääkäri Marja-Leena Gröhn.
Sosterin hammaslääkäri Päivi Laamanen (vas.) ja hammashoitaja Pirjo Kauria (oik.) suojavarustuksissa, potilaan paikalla ylihammaslääkäri Marja-Leena Gröhn.

Savonlinnassa aletaan purkaa koronan kasvattamia kiireettömän hammashoidon jonoja 5. syyskuuta alkaen, Sosteri tiedottaa.

Kiireetöntä hoitoa ovat esimerkiksi määräaikaistarkastukset, suun terveyden tarkastukset ja kiireettömät suuhygienistikäynnit.

Jonoja purkaa ostopalveluna kaksi lääkäri-hoitaja työparia. He työskentelevät lauantaisin, sunnuntaisin sekä arkipyhinä klo 8-18 Savonlinnan pääterveysaseman hammashoitolassa ja hoitavat samalla viikonloppupäivystyksen.

Ylihammaslääkäri Marja-Leena Gröhnin mukaan koronatilanne helpottui hieman kesän aikana Itä-Savossa ja peruttuja potilaita kutsuttiin taas hoitoon, mutta tarkastukseen ja hoitoon pääsyä joutuu moni yhä odottamaan.

Viikonloppuaikoja aletaan jakaa myös tarkastuksen perusteella. Aikaa varataan yleensä tunti, että suurempikin hoito saadaan tehtyä vähemmillä käynneillä.

Kiireetönkin aika saatetaan siis antaa viikonlopulle tai arkipyhälle kuten särkytapauksissa.

Paikkojen ja hampaiden lohkeamiset keskitetään tiettyihin päiviin. Niihin annetaan ohjeellinen aika ja hoidetaan mahdollisimman joustavasti.

– Toki tämä tarkoittaa, että potilas voi joutua hieman odottelemaan. Etu on se, että hammaslääkärin ja hoitajan työpanos pystytään käyttämään tehokkaammin. Aina kun he saavat potilaan valmiiksi, pystyvät he välittömästi ottamaan uuden. Ehdimme samassa ajassa hoitaa enemmän potilaita, ylihammaslääkäri Gröhn sanoo tiedotteessa.

Hammashoitoon saa tulla vain terveenä. Oireisena tai karanteenissa aika pitää perua ja sopia uusi.

Hoitolassa pidetään turvaväliä ja käsidesiä käytetään hoitolaan saapuessa ja sieltä lähtiessä.

Henkilökunta käyttää maskin ja hanskojen lisäksi visiiriä ja päähinettä.

Aikaa menee hieman tavallista enemmän, koska hoitohuoneen ja hoitovälineiden mikrobittomuudesta huolehditaan tarkemmin.

Hammashoidon ajanvaraus

Kiireetön hoito tai lohkeama arkisin klo 10–15 numerosta 015 527 7114.

Päivystys arkena: särkypotilas soittaa klo 8–10 välillä numeroon 015 527 7114 ja puhelimessa arvioidaan hoidon tarve.

Päivystys viikonloppuna: särkypotilas soittaa klo 9–10 numeroon 044 417 2900 ja puhelimessa arvioidaan hoidon tarve.