Mikko Lahtinen kisaa Vuoden Kokin tittelistä

Hotelli Punkaharjun keittiömestari on 16 semifinalistin joukossa, joista seulotaan Vuoden Kokki.

Santeri Stenvall

Ylärivi vasemmalta oikealle:
 Lari Helenius, Jesse Valkama, Jarkko Pulkkinen, Janne Blomqvist, Petri Niilola, Ville Korhonen, Lasse Lindström, Mikko Lahtinen ja Miikkael Linnakangas.

Keskirivi vasemmalta oikealle:
Leeni Hyvärinen, Christian Angelov, Henna Kolehmainen, Heidi Martikainen,  Joona Finni ja Tiia Hänninen

Alarivi vasemmalta oikealle:
Jussi Haavisto, Anssi Riihimäki, Johan Kurkela, Simo Paalanen ja Mikko Kaukonen.
Ylärivi vasemmalta oikealle: Lari Helenius, Jesse Valkama, Jarkko Pulkkinen, Janne Blomqvist, Petri Niilola, Ville Korhonen, Lasse Lindström, Mikko Lahtinen ja Miikkael Linnakangas. Keskirivi vasemmalta oikealle: Leeni Hyvärinen, Christian Angelov, Henna Kolehmainen, Heidi Martikainen, Joona Finni ja Tiia Hänninen Alarivi vasemmalta oikealle: Jussi Haavisto, Anssi Riihimäki, Johan Kurkela, Simo Paalanen ja Mikko Kaukonen.

Hotelli Punkaharjun keittiömestari Mikko Lahtinen on mukana 16 semifinalistin joukossa, joista valitaan Vuoden Kokki 2019.

Alkukarsinnoista semifinaaliin selviytyneiden nimet julkaistiin maanantaina. Kilpailu huipentuu semifinaaliin ja finaaliin 4-6. huhtikuuta Kevätmessuilla Helsingin Messukeskuksessa.

Kilpailun järjestäjä on ELO-säätiö yhdessä laajan yhteistyökumppaniverkoston kanssa.

Ruoanlaiton ammattilaisten Vuoden Kokki semifinaalit käydään Kevätmessujen avajaispäivänä torstaina 4.4. Finaali käydään sitten lauantaina 6.4. Vuoden Kokki 2019 palkitaan Suomen Messusäätiön myöntämällä 10 000 euron apurahalla.

— Tänä vuonna saimme 33 korkeatasoista hakemusta, joista semifinaaliin tuomaroitiin 15 kilpailijaa ja yksi valittiin jatkoon villikorttikilpailun kautta sosiaalisessa mediassa.

— Semifinaalissa kokit toteuttavat karsinta-annoksensa kilpailukeittiöissä yleisön edessä suuren paineen alla. Finaalitehtävässä mitataan kilpailijoiden ammattiosaamista ja kädentaitoja monipuolisemmin ja laajemmin kuin koskaan aikaisemmin, kertoo kilpailujohtaja Heikki Liekola, keittiömestari ja Vuoden Kokki 2014.

Kilpailut järjestää ELO – Suomalaisen ruokakulttuurin edistämissäätiö yhteistyössä laajan kumppaniverkoston kanssa.

Mikko Lahtinen pääsi alkuvuodesta vuoden luomukokkikilpailussa semifinaaliin saakka.

VUODEN KOKKI 2019 -semifinalistit

Janne Blomqvist, Hotel Lilla Roberts/ Krog Roba, Helsinki

Teemu Boman, Ravintola Ultima, Helsinki

Jussi Haavisto, Ravintola Muru, Helsinki

Lari Helenius, Ravintola Olo, Helsinki

Mikko Kaukonen, Food Camp, Helsinki

Ville Korhonen, Ravintola Savoy, Helsinki

Johan Kurkela, Ravintola Nude, Helsinki

Mikko Lahtinen, Hotelli Punkaharju, Punkaharju

Lasse Lindström, Gastro Bar Sesonki, Järvenpää

Miikkael Linnakangas, Gastro Bar Sesonki, Järvenpää

Petri Niilola, Viking Line Oy, Helsinki

Simo Paalanen, Ravintola Grön, Helsinki

Jarkko Pulkkinen, Hotel Ellivuori, Sastamala

Anssi Riihimäki, Ravintola Ultima, Helsinki

Simon Selin, Ravintola KUU, Helsinki