Sulkavan muovinkeräyksestä ei vielä päätöstä — Osa valtuutetuista haluaisi katsoa, mahtuuko muovinkeräyspuristin sittenkin torin tuntumaan

Jaana Hänninen

Rinki Oy:n ekopiste sijaitsee Sulkavan torin kupeessa. Kunnan kustantamaa kotitalouksien muovipakkausjätteiden keräystä on suunniteltu toisaalle.
Rinki Oy:n ekopiste sijaitsee Sulkavan torin kupeessa. Kunnan kustantamaa kotitalouksien muovipakkausjätteiden keräystä on suunniteltu toisaalle.

Sulkavan valtuusto ei vielä perjantain kokouksessaan päättänyt pakkausmuovien keräyksen käynnistämisestä. Asia käsitellään valtuuston kesäkuun kokouksessa.

Kunnanjohtaja Juho Järvenpää toteaa, että muovinkeräystä ei voi aloittaa ennen kuin valtuusto on antanut rahat puristimien vuokraan ja konttien tyhjentämiseen.

Kunnanhallitus pyysi valtuustolta 10 000 euron määrärahaa.

Kunnanhallituksen esityksen mukaan keräyskontit tulisivat Tiemestarintien ja Lohilahden jätteenkeräyspisteisiin. Pakkausjätteen keräys järjestettäisiin kunnan kustannuksella, koska pakkauskierrätyksestä vastaava Rinki Oy ei kerää muoveja Sulkavan kokoisista kunnista.

Asia ei ehtinyt perjantain valtuustokokouksen varsinaiselle esityslistalle. Siten se olisi voitu käsitellä valtuustossa vain, jos kaikki valtuutetut olisivat yksimielisesti päättäneet ottaa sen kiireellisenä käsittelyyn.

Sirpa Nokelainen (sd.) sanoi, että muovinkeräyksen järjestäminen on sinänsä hyvä asia. Hänen mielestään se ei kuitenkaan ole niin kiireinen, etteikö sitä ehtisi käsitellä kesäkuun kokouksessakin.
— Sinne sen ehtisi valmistella niin, että valtuutetut eivät olisi pelkän lehtikirjoittelun ja Facebookin varassa, Nokelainen sanoi.

Aloitteen muovinkeräyksestä teki keskustan valtuustoryhmä helmikuussa. Nokelainen toivoi, että muidenkin ryhmien aloitteet ryhdyttäisiin käsittelemään yhtä ripeällä aikataululla.

SDP:n Ari Partanen kannatti asian käsittelyä vasta kesäkuun kokouksessa. Hän kertoi valtuutettujen saaneen kunnanhallituksen esityksen sähköpostilla pari päivää ennen valtuuston kokousta.

Nokelaisen ja Partasen ajatuksena on muun muassa se, että puristimien sijoituspaikkaa voisi harkita vielä uudelleen. Rinki Oy:n paperin-, kartongin-, lasin- ja metallinkeräysastiat ovat Sulkavan torin kulmalla. Tiemestarintien keräyspisteellä on lyhyemmät aukioloajat ja se on kauempana kaupoista.

— Olisi hyvä, jos muovit voisi tuoda keskustaan samalla, kun täällä muutenkin asioi, Partanen sanoi Itä-Savolle.