Kylliäinen toiminut 30 vuotta — asiakkaille kakkukahveja

Hotelli, ravintola ja keilahalli pyörivät viidellä hengellä — kanta-asiakkaat majoittuvat joka kesä.

Tuija Pauhu

Hotelli Pietari Kylliäisen johtaja Päivi Poutiainen ja kokki Minna Rönkkönen tarjoilivat kakkukahveja hotellin 30-vuotisen taipaleen kunniaksi.
Hotelli Pietari Kylliäisen johtaja Päivi Poutiainen ja kokki Minna Rönkkönen tarjoilivat kakkukahveja hotellin 30-vuotisen taipaleen kunniaksi.

Hotelli Pietari Kylliäinen on toiminut Savonlinnassa 30 vuotta ja tarjoaa sen kunniaksi asiakkailleen kakkukahveja.

— Tämä nimi otettiin käyttöön helmikuussa 1987. Sitä ennen paikalla toimi Kuntohotelli Kyrönsalmi, joka kuului Lomaliittoon. Tuolloin tehtiin peruskorjausta, rakennettiin uusi ravintola ja muitakin yleisiä tiloja lisää, kertoo hotellinjohtaja Päivi Poutiainen.

Hotelli nimettiin Olavinlinnassa aikoinaan toimineen linnanvoudin mukaan. Nykyään toiminnasta vastaavat helsinkiläinen rahoitusyhtiö sekä perheyhtiö Sun Aurinko Oy.

Henkilökuntaa on viisi, joista yhden työllistää alakerran keilahalli. Poutiaisen mukaan näillä resursseilla mennään ihan hyvin eteenpäin.

— Heinäkuu ja ooppera-aika on parasta sesonkia. Ympärivuotisesti käyttöaste on 40 prosentin luokkaa.

Talvella hotellissa asuu kohtalaisen paljon remonttimiehiä.

— Viime aikoina Savonlinnassa on ollut näitä isoja työmaita ja niillä matkatyöntekijöitä ja se tasaa sesonkivaihtelua. Kesän varauksista suuri osa on jo vahvistettu. Meillä on kanta-asiakasryhmiä, jotka ovat käyneet jopa sen 30 vuotta joka kesä.

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.