Kallislahden koulun kohtalo valtuustoon — Meneillään saattaa olla koulun viimeinen lukuvuosi

Kaupunginhallituksen esitys syntyi äänin 6—5.

Soila Puurtinen

Savonlinnan kaupunginvaltuusto saa syyskuun viimeisenä päivänä jälleen käsiteltäväkseen esityksen Kallislahden koulun lakkauttamisesta.
Savonlinnan kaupunginvaltuusto saa syyskuun viimeisenä päivänä jälleen käsiteltäväkseen esityksen Kallislahden koulun lakkauttamisesta.

Jos Savonlinnan kaupunginvaltuusto syyskuun viimeisenä päivänä hyväksyy kaupunginhallituksen esityksen, koulunpito Kallislahdessa saattaa loppua kuluvan lukuvuoden jälkeen.

Kaupunginhallitus yhtyi äänin 6—5 sivistyslautakunnan esitykseen, jonka mukaan Kallislahden koulun lakkauttamisen valmistelu aloitetaan. Esityksen perusteluna ovat koulun remontin arvioitu 1,25—2 miljoonan euron kustannusarvio sekä se, että oppilaita koulussa on ainakin tänä vuonna vähemmän oppilaita kuin valtuuston kyläkoulujen lakkautusrajaksi asettama 25 oppilasta.

Oppilaiden oireilua ei ole ollut. — Tuukka Suomalainen

Ensi syksystä alkaen 25 oppilaan raja saattaa esioppilaat mukaan lukien ylittyä. Syksystä 2021 alkaen raja todennäköisesti ylittyy.

Kaupunginhallituksen äänestyksessä hävisi Tuukka Suomalaisen (kesk.) esitys, jonka mukaan Kallislahden koulua ei lakkautettaisi. Suomalaisen mielestä koulun remontin kustannusarvio on ylimitoitettu. Hän ehdotti, että vain välttämättömät remontit tehtäisiin ja että koulunpitoa Kallislahdessa jatketaan.

Suomalainen huomautti, että terveystarkastaja ei ole esittänyt Kallislahden koulun siirtämistä väistötiloihin ja että koulun sisäilma ei ole aiheuttanut oppilaille oireita.

Näin kaupunginhallitus äänesti Kallislahden koulusta

Kallislahden koulun lakkauttamisen valmistelua kaupunginhallituksen äänestyksessä kannattivat Anja Backman (sd.), Lauri Kosonen (vihr.), Erkki Muukkonen (sd.), Seija Puputti (kok.), Ari Silvennoinen (sd.) ja Eija Stenberg (sd.).

Kallislahden koulun toiminnan jatkamista kannattivat Juha Kukkonen (ps.), Sanna Metsälä (kesk.), Eero Piironen (kesk.), Tuukka Suomalainen (kesk.) ja Kirsi Torikka (kesk.).

Louhen väistötiloihin kaupunginhallitus ei puuttunut — Louhen koulua ei esitetä lakkautettavaksi

Kaupunginhallitus ei puuttunut sivistyslautakunnan elokuiseen päätökseen, jossa määritellään Louhen koululaisille väistötilat siinä tapauksessa, jos koulussa pitää aloittaa remontti. Sivistyslautakunnan päätöstä edelsi äänestys, jossa hävisi esitys Louhen koulun remontoimisesta sillä tavalla, että koululaisten ei tarvitsisi lähteä remontin ajaksi evakkoon.

Louhen koulun lakkauttamista sivistyslautakunta ei esittänyt, koska koulussa on oppilaita yli 30 eli oppilasmäärä ylittää voimassa olevan lakkautusrajan.