Syyttäjä vaatii ryöstöstä ehdotonta vankeutta — Omaisuusrikokset tehtiin Savonlinnassa ja niihin liittyi myös väkivaltaa

Syyttäjä esittää tuomion koventamista, koska kyseessä on useita rikoksia tehtaillut taparikollinen.

Tuija Pauhu

Etelä-Savon käräjäoikeus kokoontui tiistaina käsittelemään Savonlinnassa sattuneita tapauksia, joissa syytenimikkeinä on ryöstö ja varkaus.
Etelä-Savon käräjäoikeus kokoontui tiistaina käsittelemään Savonlinnassa sattuneita tapauksia, joissa syytenimikkeinä on ryöstö ja varkaus.

Syyttäjä vaati tiistaina Etelä-Savon käräjäoikeudessa ehdotonta vankeutta miehelle, jonka hän katsoo syyllistyneen varkauteen sekä ryöstöön.

Kummatkin teot ovat tapahtuneet Savonlinnassa, ja kohdistuneet yksityisiin henkilöihin.

Tuomion koventamisperusteena olisi syyttäjän mielestä oikeudessa pidettävä vastaajan aikaisempaa rikostaustaa. Hän on rikosrekisteriotteen mukaan toistuvasti ja jatkuvasti syyllistynyt omaisuusrikoksiin.

Mies oli esitutkinnassa myöntänyt varkauden. Kyseisessä tilanteessa hän oli luvalliselta vierailulta poistuessaan anastanut asunnosta kannettavan tietokoneen sekä television.

Laitteet palautuivat myöhemmin omistajalleen takaisin, mutta tietokone oli ollut rikki, ja sen virtajohto kateissa.

Ryöstöksi syyttäjä luokittelee sen sijaan toisen tapahtuman, jossa sama mies oli anastanut yksityisasunnossa väkivaltaa käyttäen rahaa 300 euroa sekä 500 euron arvoisen matkapuhelimen.

Kun miehen uhkauksiin ja vaatimuksiin rahan luovuttamiseksi ei suostuttu, oli hän lyönyt nyrkillä asianomistajaa kasvoihin.

Isku oli syytteen mukaan ollut niin voimakas, että uhri kaatui lattialle, minkä jälkeen mies anasti häneltä matkapuhelimen. Mies on kiistänyt syyllistyneensä ryöstöön.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset