Kuusi vuokrarivitaloa vaihtaa omistajaa Savonrannalla

Kaupan ulkopuolelle jääneet viisi vuokrataloa Säimenestä, Rönkönvaarasta ja Savonrannan keskustasta puretaan.

Savonlinnan Vuokratalot myy lähiaikoina kuusi vuokrarivitaloa Savonrannalta Osuuskunta Savonrannan Savukolle. Rivitalot sijaitsevat kirkonkylässä ja niissä on yhteensä 24 huoneistoa, erikokoisia kaksioita ja kolmioita. Asukkaiden vuokrasuhteet siirtyivät uudelle omistajalle. Talot on rakennettu 1980— 1990-lukujen vaihteessa.
Kaupan ulkopuolelle jäi viisi vuokrataloa, jotka sijaitsevat Säimenessä, Rönkönvaarassa ja Savonrannan keskustassa. Ne ovat saaneet purkutuomion ensi kevääksi.
Kauppa varmistui, kun Valtiokonttori antoi 50 prosenttia säilyvien talojen lainoista anteeksi.
Toimitusjohtaja Pekka Lindholm Savukosta huomauttaa, että huoneistot aiotaan kunnostaa vähitellen. Rakennevikoja taloissa ei ole, mutta pintaremontit ovat asumismukavuuden ja -viihtyvyyden takia tarpeen. Kalleimmaksi tullee korjausvelka kylpyhuoneissa.
— Tavoitteena on, että remontit eivät korottaisi vuokratasoa. Emme halua menettää asukkaita. Olisi hienoa, jos Savonrannan asukaskunta pysyisi entisellään ja kaupunginosa saataisiin pidettyä elävänä.
Suurin osa 24 vuokrahuoneistosta on asuttuna. Lindholm uskoo, että myös nykyisin tyhjillään olevat asunnot on mahdollista saada vuokrattua. Ensi tilassa niistä on kuitenkin hyötyä väliaikaisina asuntoina remontin aikana.

Tappiolliset vuokratalot vähenevät

Kuuden vuokrarivitalon kauppahintaa ei kerrota julkisuuteen. Savonlinnan Vuokratalot Oy:n toimitusjohtaja Hannu Kurki tuumaa, ettei summa voi kovin kummoinen olla.
Merkittävää on se, että tappiollisten vuokratalojen määrä vähenee, ja asuntomarkkinaa saadaan tasapainotettua vastaamaan paremmin kysyntää.
Purkutuomio on jo nyt annettu Säimenen ja Rönkönvaaran rivitaloille. Toisessa on kuusi huoneistoa, toisessa viisi. Talot ovat olleet viime vuoden puolelta tyhjillään ja päällä on pelkästään peruslämpö kustannusten säästämiseksi. Myöskään purettavissa kirkonkylän rivitaloissa ei ole asukkaita.
Käytännössä puskutraktori päässee töihin ensi keväänä. Ensin täytyy anoa Valtiokonttorilta, että se antaisi kokonaan anteeksi purettavien talojen lainat, sekä kilpailuttaa purku-urakat.