Kuusi vuokrarivitaloa vaihtaa omistajaa Savonrannalla

Kaupan ulkopuolelle jääneet viisi vuokrataloa Säimenestä, Rönkönvaarasta ja Savonrannan keskustasta puretaan.

Savonlinnan Vuokratalot myy lähiaikoina kuusi vuokrarivitaloa Savonrannalta Osuuskunta Savonrannan Savukolle. Rivitalot sijaitsevat kirkonkylässä ja niissä on yhteensä 24 huoneistoa, erikokoisia kaksioita ja kolmioita. Asukkaiden vuokrasuhteet siirtyivät uudelle omistajalle. Talot on rakennettu 1980— 1990-lukujen vaihteessa.
Kaupan ulkopuolelle jäi viisi vuokrataloa, jotka sijaitsevat Säimenessä, Rönkönvaarassa ja Savonrannan keskustassa. Ne ovat saaneet purkutuomion ensi kevääksi.
Kauppa varmistui, kun Valtiokonttori antoi 50 prosenttia säilyvien talojen lainoista anteeksi.
Toimitusjohtaja Pekka Lindholm Savukosta huomauttaa, että huoneistot aiotaan kunnostaa vähitellen. Rakennevikoja taloissa ei ole, mutta pintaremontit ovat asumismukavuuden ja -viihtyvyyden takia tarpeen. Kalleimmaksi tullee korjausvelka kylpyhuoneissa.
— Tavoitteena on, että remontit eivät korottaisi vuokratasoa. Emme halua menettää asukkaita. Olisi hienoa, jos Savonrannan asukaskunta pysyisi entisellään ja kaupunginosa saataisiin pidettyä elävänä.
Suurin osa 24 vuokrahuoneistosta on asuttuna. Lindholm uskoo, että myös nykyisin tyhjillään olevat asunnot on mahdollista saada vuokrattua. Ensi tilassa niistä on kuitenkin hyötyä väliaikaisina asuntoina remontin aikana.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet