Tänään on juhlapäivä – Katso tallenne Savonlinna-mitalien jaosta ja Mustan pässin nimeämisestä!

Musiikkiesityksistä vastaavat tänä aamuna Etelä-Savon musiikkiteatteri- ja oopperayhdistys Esmo ry sekä Savonlinna-kvartetti.

Timo Seppäläinen

Savonlinnan Aamussa vierailee tänään myös itse Pyhä Olavi.
Savonlinnan Aamussa vierailee tänään myös itse Pyhä Olavi.

Tänään vietetään Savonlinnassa kaupungin syntymäpäivää ja Pyhän Olavin päivää. Kaupunki on täynnä tapahtumia, konsertteja, myyjäisiä ja monenlaista hauskaa tekemistä. Ilta huipentuu savonlinnalaisen bilebändi Welmun keikkaan Savonlinnan matkustajasatamassa.

Päivä käynnistyy perinteiseen tapaan aamunavaustapahtumalla matkustajasatamassa Ravintola Waahdon terassilla.

Sanomalehti Itä-Savo lähetti aamunavauksesta livelähetyksen verkkosivullaan sekä Itä-Savon Facebook-sivulla. Lähetyksen voi katsoa tallenteena tästä jutusta.

Pahoittelut äänen huonosta laadusta, mikä johtui 4G-verkon heikkenemisestä. Lopulta 4G-kenttä hävisi kokonaan, mistä syystä tilaisuuden loppuosa ei näy tallenteessa.

Tilaisuudessa Savonlinnan kaupungin edustajat jakavat Savonlinna-mitalit ansioituneille kaupunkilaisille. Mitaleja ovat luovuttamassa tänä vuonna kaupunginhallituksen puheenjohtajisto Kirsi Torikka, Eija Stenberg ja Seija Puputti. Lisäksi paikalla ovat kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Anna-Kristiina Mikkonen ja kaupunginjohtaja Janne Laine.

Lisäksi tilaisuudessa palkitaan tämän vuoden Musta pässi, joka on myös tunnustus ja arvonanto paljon työtä kaupungin hyväksi tehneelle henkilölle.

Tilaisuuden juontaa Aarno Cronvall. Musiikkiesityksistä vastaavat tänä aamuna Etelä-Savon musiikkiteatteri- ja oopperayhdistys Esmo ry sekä Savonlinna-kvartetti.