Laine: uimahallipalvelujen ulkoistamiseen voi kehitellä erilaisia malleja

Savonlinnan kaupunginjohtaja Janne Laine sanoo, että ajatusta uimahallipalvelujen ulkoistamisesta ei ole hylätty, vaikka uimahalli ei tornihotellin kyytiin päässytkään.

Antti Varonen

Savonlinnan uimahallin tilannetta mietitään seuraavan kerran syksyllä, kun valtuusto käsittelee kymmenen vuoden investointiohjelmaa.

Savonlinnan kaupunginjohtaja Janne Laine sanoo, että ajatusta uimahallipalvelujen ulkoistamisesta ei ole hylätty, vaikka uimahalli ei tornihotellin kyytiin päässytkään.

— Tähän voi kehitellä erilaisia malleja, mutta niitä ei ole vielä ehditty miettiä.

Primehotels Oy ja kaupunki kertovat perjantaina, että yhtiö rakennuttaa Kasinonsaarelle tornihotellin ilman uimahallia. Yhtiö oli ainoa, joka viime kesänä vastasi kaupungin hankintailmoitukseen, jossa kaupunki haki uimahallipalvelujen tuottajaa.

Uimahallin tilannetta mietitään Laineen mukaan seuraavan kerran syksyllä, kun valtuusto käsittelee kymmenen vuoden investointiohjelmaa.

Akuuttia tarvetta peruskorjaukseen tai uuden uimahallin rakentamiseen ei Laineen mukaan ole, koska nykyinen uimahalli toimii 5–10 vuotta ylläpitoremonteilla.

Laine ei ota suoraa kantaa siihen, pitääkö kaupungilla jatkossakin olla uimahalli.

— Savonlinnassa on yksityisiä uimahalleja Tanhuvaarassa, Herttuassa ja Kruunupuistossa. Uimahalli olisi kaupungille iso investointi, mutta tietenkin terveyden edistäminen on tärkeää.

Uuden uimahallin on arvioitu maksavan 10–15 miljoonaa euroa. Peruskorjauksen on arvoitu maksavan 5–10 miljoonaa euroa.

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.