Hallituspuolueiden eteläsavolaiset kansanedustajat epäilevät PS:n jatkoa hallituksessa — Halla-ahon käsitystä ihmisarvosta arvostellaan

Mikkeliläinen Lenita Toivakka (kok.) ja savonlinnalainen Hanna Kosonen (kesk.) ottivat Twitterissä kantaa Jussi Halla-ahon edustamiin arvoihin.

Mauri Ratilainen

Jussi Halla-ahon johtaman perussuomalaisten jatkomahdollisuus hallituksen arveluttaa eteläsavolaisia kansanedustajia.

Hallituspuolueiden eteläsavolaiset kansanedustajat epäilevät perussuomalaisten jatkoa hallituksessa puolueen valittua Jussi Halla-ahon uudeksi puheenjohtajakseen lauantaina.

Lenita Toivakka (kok.) uudelleentwiittasi lauantaina europarlamentaarikko Henna Virkkusen (kok.) viestin, jossa Virkkunen kirjoitti:

—  Ihmisarvo on jakamaton. Minun Kokoomukseni ei sovi samaan hallitukseen Halla-ahon PS:n kanssa.

Toivakka täydensi ketjua uutisella Teuvo Hakkaraisen valinnasta perussuomalaisten toiseksi varapuheenjohtajaksi ja omalla kommentillaan:

— ja vielä tämä. Toivakan ytimekäs twiitti päättyi väsyneet kasvot -emojiin.

Myös Hanna Kosonen (kesk.) tuo twiitissään esille Halla-ahon ja puolueensa arvojen erilaisuuden:
— Keskustan arvot ja Halla-Ahon arvot ovat todella kaukana toisistaan. Ihmisarvo on jakamaton. Piste.

Kosonen jakaa myös HS.n juttua, jossa pääministeri Juha Sipilä (kesk.) toteaa Halla-ahon valinnan jälkeen, että riski hallituksen kaatumiseen on olemassa.

Toivakkaa ja Kososta ei tavoitettu kommentoimaan twiittejään tai hallituksen jatkonäkymiä.

Mäntyharjulainen oikeusministeri Antti Häkkänen (kok.) ilmoitti tekstiviestillä, että hänen mielestään on liian aikaista kommentoida perussuomalaisten puheenjohtajavalintaa.

Häkkänen lupasi kommentoida asiaa ensi viikolla.

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.