Naistenpäivää vietetään Savonlinnan seudulla juhlien ja jumpaten

Kansainvälisen naistenpäivän teemana on sukupuolten välisen tasa-arvon saavuttaminen vuoteen 2030 mennessä.

Antti Varonen

Kerimäellä jokainen naistenpäivän villasukkajumppaan osallistunut saa ruusun.
Kerimäellä jokainen naistenpäivän villasukkajumppaan osallistunut saa ruusun.

Tiistaina 8. maaliskuuta vietetään kansainvälistä naistenpäivää. Savonlinnan seudulla päivää juhlistetaan useissa tapahtumissa.


Savonlinnassa naisjärjestöjen yhteistyössä järjestämä perinteinen Naistenpäivän juhla järjestetään keskiviikkona 9. maaliskuuta Savonlinnan seurakuntakeskuksessa. Tilaisuus alkaa kahvituksella kello 16.30 ja juhla alkaa kello 17.30.
Juhlapuhujana tilaisuudessa on Savonlinnan Teatterin johtaja Taava Hakala ja kaupungin tervehdyksen tuo kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Anna-Kristiina Mikkonen.
Muun ohjelman ohessa juhlassa valitaan perinteiseen tapaan myös Vuoden Rosina.

Varsinaisena naistenpäivänä tiistaina Savonlinnassa on tarjolla virsien laulua Säämingin seurakuntatalossa kello 18, laulattajana on kanttori Katariina Kokkonen.


Kerimäen Liikuntanaiset järjestävät tiistaina Kerimäen B-koululla kello 19.15 maksuttoman villasukkajumpan, jossa jokainen osallistuja saa ruusun.

Päivitetty klo 18.35: Korjattu Anna-Kristiina Mikkosen sukunimi oikeaan muotoon.

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.