Turmapaikalle ensimmäisenä saapunut Juha-Matti Murtonen olisi pelastanut lapset ensin, mutta liivitön aikuinen oli eniten avun tarpeessa

Vesijetillä liikkunut Murtonen kuljetti veden varaan joutuneen aikuisen rantaan.

Juha-Matti Murtonen kuljetti veden varaan ilman pelastusliivejä joutuneen miehen rantaan vesijetillään. Murtonen vesijetteineen kaatuneen veneen vasemmalla puolella kuvassa.

Mikkeliläisen Juha-Matti Murtosen vesijettiajelu muuttui hengenpelastukseksi Graanissa. Murtonen sattui ensimmäisenä paikalle, kun viisi ihmistä oli joutunut veden varaan moottoriveneen kaaduttua.

— Kyllä adrenaliinitaso vähän nousi, kun näki että siellä on lapsia veden varassa.

Murtonen ryhtyi välittömästi auttamaan veteen joutuneita. Hänellä oli kuitenkin kaksi omaa alakoululaista lasta vesijetin kyydissä, joten tilaa oli niukasti.

— Olisin ottanut lapsia ensin, mutta he kaikki sanoivat, että vie se aikuinen, jolla ei ole liivejä. Otin häntä niskasta kiinni ja vein Graanin rantaan.

Ilman liivejä olleen miehen voimat olivat jo loppumassa. Murtosen arvion mukaan hän ei olisi jaksanut enää kovin kauaa vedessä. Murtonen auttoi miehen rantaan, jätti omat lapsensa sinne ja palasi onnettomuuspaikalle.

Vaikka veteen joutuneet olivat kylmässä vedessä vain muutamia minuutteja, kylmä oli alkanut kangistaa.

— He olivat ihan vetkuleita kaikki. Ei näköjään pitkään tarvitse vedessä olla, ennen kuin voimat loppuvat, vaikka on liivit päällä.

Murtonen ehti nostaa vielä yhden lapsista vesijetin kyytiin ennen kuin pelastajat saapuivat paikalle.

Murtonen ei itse nähnyt onnettomuutta, mutta hän oli lähtenyt satamasta hieman onnettomuusveneen jälkeen. Hänen käsityksensä mukaan vene oli jostain syystä lähtenyt kallistumaan ja kaatunut.

Kaikessa tohinassa Murtosen vesijetin avain katosi. Hän toivoo, että jos avain löytyy, niin se toimitettaisiin poliisille.

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.