Hanna Kososesta (kesk.) tulee tiede- ja kulttuuriministeri elokuussa vuoden ajaksi—  Jari Leppä jatkaa maa- ja metsätalousministerinä

Annika Saarikko (kesk.) aloittaa ministerinä, mutta jää elokuussa vuodeksi perhevapaille.

Laura Kotila / Valtioneuvoston kanslia

Savonlinnalainen kansanedustaja Hanna Kosonen (kesk.)  johti hallitusneuvotteluissa ryhmää, joka neuvotteli hallitusohjelmaan osaamista, sivistystä ja innovaatioita koskevat sisällöt.
Savonlinnalainen kansanedustaja Hanna Kosonen (kesk.) johti hallitusneuvotteluissa ryhmää, joka neuvotteli hallitusohjelmaan osaamista, sivistystä ja innovaatioita koskevat sisällöt.

Savonlinnalaisesta Hanna Kososesta (kesk.) tulee elokuussa vuoden ajaksi uuden hallituksen tiede- ja kulttuuriministeri.

Kosonen toimii ministerinä siihen saakka, kunnes Annika Saarikko (kesk.) palaa äitiyslomalta. Saarikon toisen lapsen on määrä syntyä syksyllä.

Kun keskusta oli julkistanut ministerivalintansa, Kosonen sanoi, että tilanne oli hänelle ”unelmista unelmin”.

— En olisi uskaltanut edes kuvitella että tällainen kokonaisuus sattuu omaan sakkuun, sanoo Kosonen.

Kosonen johti hallitusneuvotteluissa ryhmää, joka neuvotteli hallitusohjelman osaamista, sivistystä ja innovaatioita koskevat sisällöt.

Filosofian maisteri Hanna Kosonen on toisen kauden kansanedustaja. Hän on ollut eduskuntaryhmänsä ensimmäinen varapuheenjohtaja viime kesästä alkaen ja edelleen uuden vaalikauden alussa.

Ennen kansanedustajauraansa hän työskenteli muun muassa Metsä Group -konsernin viestintäosastolla, kulttuurituottajana sekä yrittäjänä tarjoten kulttuuri- ja liikunta-alan asiantuntijapalveluita.

Jari Leppä jatkaa maatalousministerinä

Etelä-Savosta on uudessa hallituksessa vuoden ajan kaksi ministeriä, sillä maa- ja metsätalousministerinä jatkaa pertunmaalainen Jari Leppä.

Valtiovarainministeriksi keskusta valitsi Mika Lintilän, elinkeinoministeriksi Katri Kulmunin ja puolustusministeriksi Antti Kaikkosen.

Uusimmat uutiset

Kommentoidut