Night Cruising Savonlinna tänä vuonna festarimaisempi – Lauantaina valitaan jälleen vuoden rumin ja hienoin auto

Ajoneuvotapahtumassa on tänä vuonna myös esiintyjiä ja anniskelualue. Miekkoniemen VPK ja Activity maker ovat paikalla viihdyttämässä lapsia.

Soila Puurtinen

Tapahtumajärjestäjä Aku Kuhmonen kertoo, että ilman apua mistään ei olisi tullut mitään. Jani Hannukaisella pysyy esimerkiksi vasara kädessä.
Tapahtumajärjestäjä Aku Kuhmonen kertoo, että ilman apua mistään ei olisi tullut mitään. Jani Hannukaisella pysyy esimerkiksi vasara kädessä.

Lauantaina Night Cruising Savonlinna -tapahtuma kerää Savolaan näytille taas erilaisia persoonallisia ajopelejä. Tänä vuonna alueella on uutuutena myös esiintyjiä ja anniskelualue. Autonäyttelytapahtumasta on tänä vuonna tehty aikaisempaa festarimaisempi, kertoo tapahtumajärjestäjä Aku Kuhmonen.

— Kun kaksi isompaa festaria Puruvesi Pop ja Juva Rokkaa jäi pois täältä Savonlinnan ympäriltä, täällä ei ollut oikein festarin festaria. St. Olaf Summerfest oli tänä vuonna ainoa, mutta sekin oli ikärajallinen.

Muuten tämä on niin hiljainen kylä, että tänne piti saada jotain tapahtumaa. — Aku Kuhmonen

— Muuten tämä on niin hiljainen kylä, että tänne piti saada jotain tapahtumaa, toteaa Kuhmonen.

Jo kahtena kesänä järjestettyyn Night Cruisingiin voi ilmoittaa näytille mitä tahansa tuunattuja ajoneuvoja. Kuhmosesta parasta tuunatuissa autoissa on, että ne voivat olla persoonallisia.

— Vanhoissa ajoneuvoissa on aina sama koppamalli, mutta uudemmista autoista pystyy tekemään oman näköisiä niin helposti.

Viime vuonna näyttelyn vanhimmat autot olivat 1950-luvulta ja uusimmat 1990-luvulta. Ilmoittautumisia kilpailuun on tullut tähän mennessä viimekertaista nopeammin. Autonsa voi ilmoittaa kilpailuun Night cruising Savonlinnan nettisivuilta.

— Tänä vuonna alueella on esiintyjät ja anniskelualue, joten alue on pinta-alaltaan vähän pienempi joten autoja ei mahdu yhtä paljon kuin viime vuonna, varoittaa Kuhmonen.

Autojen kauneus jakaa mielipiteitä

Tapahtumassa saa perinteisesti äänestää vuoden hienointa ja ruminta autoa. Uusina kilpailukategorioina on hienoin jenkkiauto ja hienoin moottoripyörä. Kuhmonen kertoo, että ihmisten mielipiteet ovat jakautuneet aikaisempina vuosina niin, että kaikki autot ovat saaneet ääniä.

— Se on hieno huomata, että ihmisillä on eriäviä mielipiteitä, että kilpailu ei muutu yksitoikkoiseksi.

Viime vuonna samaa autoa on saatettu äänestää niin rumimmaksi kuin hienoimmaksikin autoksi, naureskelee Kuhmonen. Mukaan tapahtumaan ei tarvitse muuta kuin kaksi euroa lippuihin.

— Portille vaan, ranneke käteen ja alueelle. Kuljettajat aika varmasti kertovat omista ajoneuvoistaan, kun vähän kyselee, rohkaisee Kuhmonen.

Soila Puurtinen

 Night Cruising Savonlinnan valmistelut ovat pitäneet Aki Kuhmosen koko viikon kiireisenä.
Night Cruising Savonlinnan valmistelut ovat pitäneet Aki Kuhmosen koko viikon kiireisenä.

Koko perheen tapahtuma

Alueella maksuvälineenä käy vain käteinen. Mahdollinen voitto tapahtumasta lahjoitetaan hyväntekeväisyyteen, lupaa Kuhmonen. Tapahtuma halutaan pitää koko perheelle sopivana, joten lapset pääsevät alueelle ilmaiseksi vanhempien seurassa. Activity maker tuo alueelle esimerkiksi pomppulinnan ja Mekkoniemen VPK kalustoaan.

Tapahtumapaikalla esiintyy rnb-musiikista, räpistä ja urbaanista popista vaikutteita ottava Ruma ja savonlinnalaista osaamista omaavat yhtyeet LVP ja Eero Alanko & Ottawat. Jatkoilla esiintyy rap-kokoonpano Mouhous.

Night Cruising Savonlinna lauantaina 10.8. kello 15:00 Savolankatu 3. Liput 2 euroa ja alle 14-vuotiaat ilmaiseksi.

Aikataulu

12:00 Autoja voi alkaa tuomaan alueelle.

15:00 Tapahtuma alkaa

15:45 Eero Alanko & Ottawat

17:45 LVP

19:30 Ruma

20:30 Palkintojen jako

21:00 Letka lähtee Savolasta.

23:00 Viralliset jatkot Taminossa

Noin 00:00 Mouhous Taminossa