Keskusta tahtoo Nälkälinnanmäelle taidemuseon — "Ajat ovat muuttuneet", sanoo ryhmäpuheenjohtaja Reima Härkönen

Aloitteen allekirjoittajien joukossa on kahdeksan sellaista keskustalaista valtuutettua, jotka edellisellä valtuustokaudella vuonna 2014 kannattivat Nälkälinnanmäen matkailukaavaa.

Timo Seppäläinen

Savonlinnan valtuusto hyväksyi vuonna 2014 Nälkälinnanmäen matkailukaavan äänin 25—24. Nyt ainakin kahdeksan silloista kaavoituksen kannattajaa haluaa vanhaan kirjastotaloon taidemuseon.
Savonlinnan valtuusto hyväksyi vuonna 2014 Nälkälinnanmäen matkailukaavan äänin 25—24. Nyt ainakin kahdeksan silloista kaavoituksen kannattajaa haluaa vanhaan kirjastotaloon taidemuseon.

Keskustan Savonlinnan valtuustoryhmä esitti maanantaina valtuustoaloitteessaan yksimielisesti, että Nälkälinnanmäen entisestä kirjastotalosta tehtäisiin taidemuseo.

Valtuuston kokouksessa jätetyn aloitteen allekirjoittajien joukossa on kahdeksan sellaista keskustalaista valtuutettua, jotka edellisellä valtuustokaudella vuonna 2014 kannattivat Nälkälinnanmäen matkailukaavaa. Tuolloin hyväksyttiin yhden äänen enemmistöllä kaava, joka antaa mahdollisuuden rakentaa Nälkälinnanmäelle kolmikerroksisia lomaosaketaloja. Tontin ostaja saa halutessaan myös purkaa kirjastorakennuksen.

— Ajat ovat muuttuneet. Nälkälinnanmäen matkailukaava ei näytä toteutuvan, ja nyt kaupungilla on kaavallista valmiutta lomarakentamiseen Kasinonsaarella, sanoo keskustan ryhmäpuheenjohtaja Reima Härkönen. Hän ei itse ollut valtuutettuna edelliskaudella.

Härkösen mielestä keskustalla on suurimpana valtuustoryhmänä velvollisuus avata keskustelu Nälkälinnanmäestä.

— Ilomielin aloitteen allekirjoittivat myös viime kaudella mukana olleet valtuutetut, Härkönen sanoo.

— Ratkaisulla turvaisimme myös arvokkaan kirjastorakennuksen säilymisen, Härkönen toteaa.

Keskustaryhmän aloitteessa todetaan, että ympärivuotinen taidemuseo vahvistaisi Savonlinnan kulttuurikaupunkimainetta ja toisi lisän kaupungin kulttuuritarjontaan.

Ratkaisulla olisi Härkösen mukaan myös elinkeinopoliittinen ulottuvuus. Taidemuseon lisäksi Nälkälinnanmäellä voisi olla työtiloja kuvataiteilijoille.

Savonlinnan Taidelukio on aloittamassa alumnitoiminnan eli yhteydenpidon entisiin opiskelijoihinsa.

Oppilaitos selvittää, kuinka monet opiskelijat haluavat olla osa savonlinnalaista kuvataideyhteisöä. Palaute on Härkösen mukaan ollut kannustavaa. Härkönen on Taidelukion rehtori.

Härkönen kertoo ilolla katselleensa, kuinka vapaaehtoistoimijat ovat ottaneet entisen kirjastotalon kuvataidekäyttöön.

— Ensi kesänä voisi kokeilla näyttelyä kaupungin toimintana. Jos näyttelykesä onnistuu, kannattaisi ehkä harkita kaavamuutosta ja ympärivuotista taidemuseota, Härkönen sanoo.

Nälkälinnanmäen matkailutontti on koko ajan myynnissä. Härkönen ei osaa vielä sanoa, missä vaiheessa taidemuseon kehittämistä tontti pitäisi ottaa myynnistä pois.

Uusimmat uutiset

Kommentoidut