Itä-Suomen poliisi varoittaa pankkien nimissä lähetetyistä huijausviesteistä — Huijarit väittävät, että asiakkaan pankkipalveluja rajoitetaan, jos hän ei päivitä tietojaan

Oikeat pankit koskaan kysy asiakkaidensa salasanoja tai tunnuslukuja.

Poliisin mukaan huijausviestejä on lähetetty ainakin Osuuspankin ja S-Pankin nimissä.
Poliisin mukaan huijausviestejä on lähetetty ainakin Osuuspankin ja S-Pankin nimissä.

Itä-Suomen poliisi varoittaa pankkien nimissä lähetetyistä huijaussähköposteista. Poliisin tietojen mukaan huijausviestejä on lähetetty loppuviikon aikana ainakin S-Pankin ja Osuuspankin nimissä.

Huijausviestit on lähetetty sähköpostiosoitteista, jotka muistuttavat pankkien oikeita osoitteita. Esimerkiksi Osuuspankin nimissä lähetetty viesti on lähetetty sähköpostista, jonka loppuosa on @op.fi:n sijaan @0p.fi, eli o-kirjain on korvattu nollalla.

Viesteissä on kerrottu esimerkiksi järjestelmäpäivityksestä, jonka takia asiakkaan pitäisi päivittää tietonsa. Viestin mukaan asiakkaan pankkipalveluja voidaan rajoittaa, jos päivitystä ei tehdä. Rajoituksen sanotaan perustuvan uuteen rahanpesulakiin.

Viesteissä on ollut linkki sivulle, jolle tiedot päivitetään. Tietojen antamista on saattanut seurta puhelu, jossa sujuvaa suomea puhunut henkilö on pyytänyt kertomaan pankin tunnuslukulistasta oikean luvun.

Poliisi muistuttaa, että pankit tai poliisi eivät koskaan pyydä salasanoja tai tunnuslukuja, vaan kyseessä on huijaus.