Sosterin influenssarokotteet riittivät sittenkin koko viikon tarpeisiin – Perjantaina rokotteita saatiin hieman lisää

Varattuja rokotusaikoja ei tarvinnut perua.

Linda Varoma

Sosterin influenssarokotteet riittivät sittenkin koko viikon tarpeisiin – Perjantaina rokotteita saatiin hieman lisää

Itä-Savon sairaanhoitopiirissä Sosterissa ei ollut pulaa influenssarokotteista tällä viikolla, vaikka tiistaina oli pelkona, että rokotteet saattavat loppua kesken.

Tieto rokotteiden loppumisesta perustui valtakunnalliseen tilanteeseen, koska rokotteet saadaan kansallisesti THL:ltä ja saatavuusongelma oli valtakunnallinen.

Sosteri tiedotti perjantaina, että varattuja rokotusaikoja ei ole tarvinnut perua. Ensi viikon influenssarokotusten ajanvarauksen avautumisesta Sosteri tiedottaa ensi viikolla.

– Tämä viikko on mennyt hyvin, rokotteita on riittänyt kaikille ajan varanneille. Sen sijaan uusia rokotusaikoja voimme antaa vasta, kun saamme kokonaiskuvan jäljellä olevista rokotteista ja jo varatuista rokotusajoista, tartuntatautilääkäri Mirkaleena Erkkilä kertoo Sosterin tiedotteessa.

Terveydenhoitaja Armi Auvinen Sosterista kertoo, että päiväkotilasten rokotukset pystytään toteuttamaan alkuperäisen suunnitelman mukaisesti.

Sosteri on sulkenut perjantaina influenssarokotusten ajanvarausta varten avaamansa erillisen puhelinlinjan.

Jatkossa rokoteaikoja koskevat kyselyt tulee soittaa neuvolan keskitettyyn puhelinpalveluun numeroon 015 527 7187. Numeroon voi soittaa maanantaista perjantaihin kello 8–15.

Sosterin perusterveydenhuollossa Savonlinnassa ja Enonkoskella on rokotettu influenssaa vastaan jo noin 10 000 henkilöä. Määrä on noin tuhat rokotettua enemmän kuin vuosi sitten vastaavaan aikaan.

– Tämä on jo tähän mennessä hyvä tilanne, tartutuntautilääkäri Erkkilä sanoo.