Suomen Metsämuseo Luston uusi tiedottaja on viestinnän moniosaaja — Aviomies on valmis asuinpaikan muutokseen, tuohan se Punkaharjulle ja lähemmäs Parikkalan Patsaspuistoa

Sari Kotivirta aloittaa uudessa työssään innoissaan. Hän näkee, että Lustossa on hurjasti mahdollisuuksia, onhan se paikka, jossa yhdistyvät museo, matkailu ja metsä.

Timo Seppäläinen

Metsämuseo Luston uusi tiedottaja Sari Kotivirta on viestinnän moniosaaja. Hän aloittaa työssään maanantaina.
Metsämuseo Luston uusi tiedottaja Sari Kotivirta on viestinnän moniosaaja. Hän aloittaa työssään maanantaina.

Suomen Metsämuseo Luston tiedottajana aloittaa maanantaina graafikko, medianomi Sari Kotivirta, 42. Hän työskenteli perjantaina viimeistä päivää Lappeenrannan teknillisen yliopiston viestintäyksikössä. Uusi tehtävä monipuolistaa työnkuvaa. Viestinnän moniosaaja pääsee käyttämään tiedottajan työssään sekä graafikon että toimittajan ammattitaitoaan.

— Kun näin työpaikkailmoituksen, ajattelin, että tuohon täytyy tarttua. Paikkanahan Lusto on tosi hieno ja kiehtova, sillä siinä yhdistyy monta alaa: museo, matkailu ja metsä. Myös asiakaskunta on laaja ja eri ikäryhmät kattava. Lustossa on hurjasti mahdollisuuksia juuri näistä syistä.

— Odotan mielenkiintoista työtä, uusia haasteita ja uuden oppimista.

Hänen mielestään yhteistä yliopistossa ja museossa on ainakin se, että molemmat ovat asiantuntijaorganisaatioita. Mutta siinä, missä akateemista maailmaa leimaa tietty hierarkia ja protokolla, metsämuseo vaikuttaa rennommalta yhteisöltä. Kotivirta uskoo, että Lusto tuo tulevaisuudessa entistä vahvemmin esille asiantuntijuuttaan myös valtakunnallisesti. Visuaalisuuden ja netin rooli vahvistuu.

Luonto on lähellä sydäntä

Uuden työpaikan mukana vaihtuu myös asuinpaikka. Kotivirta ja hänen miehensä, graafinen suunnittelija ja Parikkalan Patsaspuiston toinen pehtori Kimmo Heikkilä, 48, muuttavat Punkaharjulle Nuijamaalta, jossa he ovat asuneet 13 vuotta. Torstaina he kävivät allekirjoittamassa vuokrasopimuksen ja huomenna sunnuntaina tulee muuttokuorma.

Kotivirta sanoo, että Punkaharju on paikkana äärimmäisen hieno.
— Jos Sari olisi hakenut ja päässyt mihin muualle tahansa paikkaan kuin Punkaharjulle ja Lustoon, olisin varmasti ensin todennut, että jään Nuijamaalle, naurahtaa melomista harrastava Heikkilä.

Paikkanahan Lusto on tosi hieno ja kiehtova, sillä siinä yhdistyy monta alaa: museo, matkailu ja metsä. Sari Kotivirta

Luonto – metsät, kansallispuistot ja järvet – on pariskunnalle hyvin tärkeä asia ja myös vaimo on luvannut aloittaa melomisen. Hän sanoo, että on säännöllisesti päästävä metsään, jotta helpottaa ja mieli rauhoittuu.

Aivan ensimmäistä kertaa he eivät ole asettumassa Savon puolelle, sillä 1990-luvun lopulla he asuivat Savonlinnassa vuoden verran, kun Heikkilä aloitti opettajan uransa Artemiassa. He viihtyivät tuolloin Savonlinnassa, mutta työt kutsuivat muualle.

Kulttuurialan freelancerina työskentelevälle Heikkilälle kodin sijainnilla ei ole töiden kannalta suurta merkitystä, sillä hän työskentelee kotoa käsin.

Patsaspuistoa kehitetään jännittävänä puutarhakohteena

Puistopehtorin käytännön asioita helpottaa se, että Patsaspuisto on jatkossa lähempänä kuin Lappeenrannasta. Myös Kotivirta on mukana puiston toiminnassa vastaten puiston näkyvyydestä sosiaalisessa mediassa sekä kehittäen sen puutarhaa. Patsaspuiston kasvisto on rikas ja puistossa kasvavista yli 500 kasvista on tarkoitus koota kasvikirja myyntiin. Ajatuksena on kehittää puistoa jännittävänä puutarhakohteena.

Etelä-Karjalan Säästöpankkisäätiö myönsi avustuksen kulkuväylien muuttamiseksi esteettömiksi.

Pariskuntaa kiehtoo puistossa se, kuinka siellä näkyy yhden miehen, Veijo Rönkkösen, vapaa-ajan elämäntyö ja se, kuinka ilman brändäystä ja konsultteja Suomi-viestiä viedään maailmalle. Vuosittain puistossa vierailee 35 000–40 000 kävijää. Kesällä on luvassa muun muassa nashvillelaisen ambientmuusikon Tony Gerberin keikka heinäkuussa.

Sari Kotivirta

Suomen Metsämuseo Luston uusi tiedottaja. Aloittaa 19.3.
Syntyi 42 vuotta sitten Lappeenrannassa.
Työskenteli yli 10 vuotta Lappeenrannan teknillisen yliopiston pääasiassa viestintäyksikössä graafikkona sekä kirjastossa informaatikkona ja viestintäasioiden hoitamista. Freelancertoimittaja.
Koulutukseltaan medianomi Kymenlaakson ammattikorkeakoulusta. Agrologi Itä-Suomen yliopistosta Joensuusta 2015.
Muuttaa Punkaharjulle Nuijamaalta.
Perheeseen kuuluu mies Kimmo Heikkilä, kaksi kissaa ja kaksi koiraa.
Harrastaa käsin kehräystä rukilla ja kasvivärjäystä sekä toisen koiran kanssa hajuerottelua.

Kimmo Heikkilä

Kulttuurialan freelancer, graafinen suunnittelija.
Parikkalan Patsaspuiston toinen pehtori.
Syntyi 48 vuotta sitten Imatralla.
Harrastaa melontaa.

Uusimmat uutiset

Kommentoidut