Voimakas puuskittainen tuuli katkoo sähköjä — Kovimmat puuskat tulossa tiistaiaamuna

Sähkön jakeluyhtiö korjaa vikoja vahvistetulla henkilöstöllä – Iltakuuden aikaan Järvi-Suomen Energialla oli lähes 6000 sähkötöntä asiakasta, vikatilanne elää jatkuvasti.

Katja Juurikko

Kova tuuli katkoo puita ja pudottaa oksia sähkölijoille aiheuttaen sähkökatkoja koko Etelä-Savossa. Ennusteiden mukaan tuuli puhaltaa tiistaiaamuna vielä kovempaa kuin maanantaina. Arkistokuva.
Kova tuuli katkoo puita ja pudottaa oksia sähkölijoille aiheuttaen sähkökatkoja koko Etelä-Savossa. Ennusteiden mukaan tuuli puhaltaa tiistaiaamuna vielä kovempaa kuin maanantaina. Arkistokuva.

Tuulenpuuskista on tänään aiheutunut runsaasti sähkönjakeluvikoja Järvi-Suomen Energian jakelualueella. Puuskien ennustetaan jatkuvan kohtalaisina läpi yön ja jopa yltyvän vielä tiistaiaamuna. Uusia sähköverkon vikoja syntyy todennäköisesti vielä tiistaina.

Yhtiö rajaa ja korjaa vikoja läpi yön ja työ jatkuu tiistaina vahvistetuilla resursseilla koko sähkönjakelualueella. Tällä hetkellä maastossa työskentelee 42 asentajaa. Sähköverkon operointiin on varattu lisähenkilöstöä ja työnjohtoa on kutsuttu töihin tukemaan viankorjaustyötä alueilla. Myös vikapuheluja vastaanottavaa asiakaspalevlua on vahvistettu.

Suurin osa vioista on aiheutunut yksittäisten puiden kaatumisesta keskijänniteverkolle. Eniten sähköttömiä asiakkaita on tällä hetkellä Mikkelissä, Kangasniemellä, Hirvensalmella ja Pieksämäellä.

Yhtiö pyytää sähkönkäyttäjiltä malttia yhteydenotossa puhelimitse, mikäli vian aiheuttaja ei ole tiedossa. Keskijänniteverkon vioista tulee järjestelmään tieto automaattisesti ja korjaukset voidaan siltä osin käynnistää.

Tieto vikapaikasta sen sijaan on tärkeä ja nopeuttaa korjaamista. Tietoa ottaa vastan vikapalvelu 0800 90440 (24 h).

Keskijänniteverkon tilaa voi seurata häiriökartalta tästä.

Vikakeskeytyksistä voi tilata myös tekstiveistitiedotteen: lähetä maksuton tekstiviesti JSE AVAA käyttöpaikkanumero asiakasnumero numeroon 18200.