Itä-Savo 40 vuotta siten 24.9.1978: Hurja takaa-ajo Savonlinnassa

Renkaiden puhki ampumiseen ja auton kaatumiseen päättyi hurja rattijuopon takaa-ajo lauantaiaamuyöstä Savonlinnassa. Tulliportinkadulta alkanut, välillä 150 kilometrin tuntivauhdilla edennyt hurjastelu päättyi Silvolassa, jossa poliisi joutui murtautumaan kaatuneeseen autoon ennen kuin sai karkulaisen pidätettyä.

Savonlinnan poliisi sai kolmen aikaan aamuyöllä ilmoituksen hurjastelijasta, jonka edestä jalankulkija oli selviytynyt vain vikkelien jalkojensa ja hyvän onnensa turvin.

Kaahailija tavattiin Tulliportinkadulta, josta alkoi takaa-ajo kohti Punkaharjua. Muodostelma ajoi läpi kaupungin noin 120 kilometrin tuntivauhtia ja parhaimmillaan nopeutta oli 150 kilometriä tunnissa.

Takaa-ajo jatkui valtatie 14 pitkin ja edelleen Silvolan asemalle. Silvolan asema-aukiolla takaa-ajettu pysähtyi, mutta poliisin yrittäessä päästä rattijuopon autoon tämä lähti uudelleen liikkeelle kohti valtatie 14:ää.

Poliisit yrittivät pysäyttää pakenijan ampumalla auton molemmat takarenkaat puhki, mutta tästä huolimatta auto vielä jatkoi matkaansa. Silvolan risteyksessä pelkillä vanteilla kulkenut auto pyörähti kovassa vauhdissa ympäri.

Vielä tässäkään vaiheessa pakenija ei suostunut avaamaan auton ovia vapaaehtoisesti. Poliisin piti rikkoa auton ikkuna ennen kuin mies saatiin pidätetyksi. Pidätetyn savonlinnalaisen 21-vuotiaan miehen verestä löydettiin puhallustestin perusteella 2,4 promillea alkoholia, joka vastaa vahvaa humalatilaa.

Aamulla suoritetuissa kuulusteluissa autohurjastelija ei osannut selittää muuta, kuin että hän oli lähtenyt karkuun välttyäkseen jäämästä kiinni rattijuopumuksesta.

Uusimmat uutiset