Sitkeyttä ja ketteryyttä liiketoimintaan PAMU Savonlinna -valmennuksesta

Toista kertaa järjestettävään palvelumuotoilun valmennukseen ovat tervetulleita eri alojen pk-yritykset.

Miten oma yritys saisi hyödyn irti digitaalisesta liiketoiminnasta näinä äärimmäistä sitkeyttä ja ketteryyttä vaativina aikoina?

Savonlinnan alueen yrittäjille tällaisia työkaluja ja tuoreita näkökulmia tarjoaa kuukauden kuluttua alkava palvelumuotoilun ja -liiketoiminnan valmennus.

Nyt toista kertaa järjestettävään PAMU Savonlinna -valmennukseen ovat tervetulleita eri alojen pk-yritykset. Valmennus antaa käytännönläheisiä työkaluja yrityksille, kun ne kehittävät digitaalista liiketoimintaansa.

– Ajatuksena on, että osallistujayrityksillä olisi omaan liiketoimintaan liittyvä kehityshanke menossa ja sitä jalostettaisiin yhdessä valmentajien ja muiden osallistujien kanssa, projektipäällikkö Kaija Villman Xamk Pienyrityskeskuksesta sanoo.

Jo ennen varsinaisen valmennuksen alkua osallistujille järjestetään verkon välityksellä tietoisku aiheesta: Mitä annettavaa palvelumuotoilulla on tilanteessa, jossa vaaditaan äärimmäistä resilienssiä ja aitoa ketteryyttä. Sen pitää palvelu- ja muutosmuotoilijana työskentelevä toimitusjohtaja Tom Hagelberg Tamora Muutosmuotoilu Oy:stä.

Ketteryydellä kannattavuutta

Varsinainen valmennus alkaa 4. kesäkuuta, kun digitaaliseen liiketoimintaan erikoistunut sarjayrittäjä ja tutkija Jukka Ala-Mutka esittelee tuoreita hyviä esimerkkejä siitä, miten digitaalisilla ratkaisuilla on luotu yrityksille ketterästi uutta kannattavuutta. Hän on tutkinut ketteryyttä 20 vuotta, kirjoittanut aiheesta useita kirjoja.

Hagelbergin ja Ala-Mutkan puheenvuorot kuullaan verkon välityksellä. Xamk Pienyrityskeskus julkaisee heiltä myös lyhyemmät podcast-puheenvuorot verkkosivustollaan.

Valmennus jatkuu kesätauon jälkeen 30. elokuuta. Syksyn aikana järjestetään viisi kokoontumiskertaa, joista kolmen aikana syvennytään palvelumuotoiluun ja lisäksi käsitellään yrityksen brändiä, viestintää ja myyntiä.

Syksyn valmennukset järjestetään joko lähitapaamisina tai verkon välityksellä tai niiden yhdistelmänä vallitsevan tilanteen mukaan.

PAMU Savonlinna 2 –valmennus on osa PAMU Savonlinna –hanketta, jonka toteuttavat yhteistyössä Ammattiopisto Samiedu, Xamk Pienyrityskeskus ja Savonlinnan Hankekehitys Oy. Hanketta rahoittaa Etelä-Savon ely-keskus Euroopan sosiaalirahastosta.

PAMU Savonlinna 2 –valmennuksen lisätiedot, aikataulu ja ilmoittautumisohjeet löytyvät täältä.