Sulkava tahtoo hallintopäällikön — talousjohtajan tehtävät jätettiin uudesta virasta pois, sillä kunnanjohtaja pitää talousasiat näpeissään

Uudelta viranhaltijalta odotetaan etenkin kunnallishallinnon kokemusta. Koulutusvaatimuksia lievennettiin.

Tuija Pauhu

Kunnanjohtaja Juho Järvenpää pitää kuntatalouden jatkossakin näpeissään.
Kunnanjohtaja Juho Järvenpää pitää kuntatalouden jatkossakin näpeissään.

Sulkavan kunta laittaa näinä päivinä hakuun hallintopäällikön viran. Kunnanvaltuusto päätti asiasta maanantaina.

Valtuusto muutti talous- ja hallintojohtajan viran hallintopäällikön viraksi.

Ajatuksena on, että kunnanjohtaja Juho Järvenpäällä säilyy selvä vastuu kunnan taloudesta ja sen johtamisesta.

Järvenpää työskenteli Sulkavan talous- ja hallintojohtajana pari vuotta, syksystä 2015 alkaen viime syksyyn, jolloin hänet valittiin kunnanjohtajaksi. Hänen entistä virkaansa ei ole täytetty.

Uuden työnjaon tekee mahdolliseksi se, että kunnanjohtaja sai viime keväänä elinkeinoasioiden valmisteluun ja kehittämistehtävien hoitamiseen työparin. Silloin kuntaan perustettiin kehittämispäällikön virka, johon siirrettiin elinvoimakoordinaattorin virasta Oili Tikka.

Kunnanjohtajan töiden ohella Järvenpää ei kuitenkaan ehdi tehdä kaikkea sitä, mitä hän hallinto- ja talousjohtajana teki.

Uskomme, että näillä kriteereillä saamme hyviä hakijoita. — Juho Järvenpää

— Hallintopäällikkö vastaa muun muassa henkilöstöasioista ja toimii keskushallinnon esimiehenä. Hän osallistuu päätösten valmisteluun ja kenties tärkeimpänä tehtävänään vastaa kunnanvaltuuston ja -hallituksen päätösten täytäntöönpanosta, Järvenpää sanoo.

Hallintopäällikön valinnassa kunnanhallitus painottaa etenkin kunnallishallinnon kokemusta. Valintakriteerinä on virkaan soveltuva tutkinto. Vaatimus korkeakoulututkinnosta on poistettu.

Järvenpää sanoo, että valintakriteerejä ei ole räätälöity kenellekään.

— Uskomme, että näillä kriteereillä saamme hyviä hakijoita. Soveltuva tutkinto voi olla vaikka toisen asteen merkonomin tutkinto tai vaikka ylioppilastutkinto, jos kokemusta on riittävästi.

Järvenpää arvioi, että kun kokemus painaa valinnassa enemmän kuin tutkinto, saadaan kuntaan hallintopäällikkö pitemmäksi aikaa. Jos korkeakoulututkinto painottuisi valinnassa, Sulkava saattaisi jäädä hiljattain valmistuneen ponnahduslaudaksi.

Hallintopäällikön viran hakuaika päättyy 17. lokakuuta.

Työllisyystilanne ennätyksellisen hyvä

Sulkavan kunta on saanut pitkäaikaistyöttömyyttä purettua alkuvuodesta. Kesäkuun työttömyysprosentti oli 9,3 eli lähihistorian matalin.

Kunnanvaltuusto antoi työllistämiseen 57 000 euroa lisää rahaa. Kunta otti työllisyyden hoitaakseen tänä vuonna.

Palvelutalon paloilmaisimet remonttiin — Kunta ei halua enää joutua maksamaan vikahälytyksistä

Valtuusto aikaisti palvelutalo Kissankellon lämmönvaihtimien ja paloilmaisimien remontin ensi vuodelta tälle vuodelle. Rahaa korjaamiseen kuluu 35 000 euroa.

Kissankelloon paloilmaisimet ovat saaneet tänä vuonna aikaan kolme väärää palohälytystä, jotka maksavat kunnalle 700 euroa kappaleelta.