Savonlinnan kaupunginhallituksen puheenjohtaja vaihtuu — Kansanedustaja Hanna Kosonen (kesk.) luopuu tehtävästä

Uudeksi puheenjohtajaksi noussee Kirsi Torikka (kesk.). Myös kaupunginvaltuuston varapuheenjohtajat vaihtuvat.

Antti Varonen

Savonlinnan kaupunginhallitusken puheenjohtajaksi nousee Kirsi Torikka. Arkistokuvassa hän keskustelee puolueensa puheenjohtajan Juha Sipilän kanssa.
Savonlinnan kaupunginhallitusken puheenjohtajaksi nousee Kirsi Torikka. Arkistokuvassa hän keskustelee puolueensa puheenjohtajan Juha Sipilän kanssa.

Kansanedustaja Hanna Kosonen (kesk.) luopuu Savonlinnan kaupunginhallituksen puheenjohtajan tehtävästä. Keskustan kunnallisjärjestön ja valtuustoryhmän yhteiskokous päätti tiistai-iltana esittää kaupunginhallituksen uudeksi puheenjohtajaksi Kirsi Torikkaa (kesk.).

Torikka nousee kaupunginhallituksen varajäsenen paikalta kaupunginhallitukseen Kososen tilalle.

Kaupunginvaltuusto valitsee ensi maanantaina normaaliaikataulun mukaan kaupunginvaltuuston puheenjohtajiston sekä kaupunginhallituksen valtuustokauden loppupuoliskolle. Ryhmät sopivat keväällä 2017 valtuustokauden alkaessa kaupunginhallituksen puheenjohtajuuden keskustalle.

Kosonen luopuu aikataulusyistä

Kaupunginhallituksen puheenjohtajavaihdoksesta ei kaksi vuotta sitten sovittu. Kosonen toteaa tiedotteessaan, että työ kaupunginhallituksen puheenjohtajana on ollut antoisaa, mutta kansanedustajan työn ohella ajankäytöllisesti liian vaativaa.

— Koen että pystyn parhaiten palvelemaan savonlinnalaisten ja koko maakunnan ihmisten etua keskittymällä eduskuntatyöhön, Kosonen kertoo tiedotteessaan.

Kosonen lupaa olla jatkossakin aktiivinen ja kansalaisten käytettävissä.

Kosonen on tällä hetkellä keskustan eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja ja sosiaali- ja terveysvaliokunnan puheenjohtaja. Hän toimii hallitusneuvotteluissa osaaminen, sivistys ja innovaatiot -ilmiöryhmän puheenjohtajana.

Kaupunginvaltuuston varapuheenjohtajat vaihtuvat

Kaupunginvaltuuston molemmat varapuheenjohtajat vaihtuvat, kun Matti-Pekka Parkkinen (kesk.) ja Sampsa Kokko (kok.) luopuvat varapuheenjohtajuuksista.

Keskusta esittää valtuuston ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi Reima Härköstä ja kokoomus toiseksi varapuheenjohtajaksi Pekka Turusta.

Kaupunginvaltuuston varapuheenjohtajilla, kuten puheenjohtajillakin on puhe- ja läsnäolo-oikeus kaupunginhallituksen kokouksissa.

Anna-Kristiina Mikkonen jatkaa valtuuston puheenjohtajana — Kristillisdemokraattien kaupunginhallituspaikka siirtyy demareille

Myös SDP:n kunnallisjärjestö käsitteli henkilövalintoja keskiviikkona. Anna-Kristiina Mikkonen (sd.) jatkaa valtuuston puheenjohtajana.

Kaupunginhallitukseen nousee SDP:n Ari Silvennoinen, kun kaksi vuotta sitten tehdyn sopimuksen mukaan kristillisdemokraattien Jouni Koskelan hallituspaikka siirtyy kauden puolivälissä SDP:lle.

Keskustasta kaupunginhallituksessa jatkavat Sanna Metsälä, Eero Piironen ja Tuukka Suomalainen.

SDP:stä kaupunginhallituksessa jatkavat Anja Backman, Olli-Pekka Kristiansson ja Eija Stenberg.

Kokoomuksesta kaupunginhallituksessa jatkaa Seija Puputti, vihreistä Lauri Kosonen ja perussuomalaisista Juha Kukkonen.

Juttua täydennetty kello 20.30. Lisätty SDP:n esitys kaupunginhallituksen uudeksi jäseneksi sekä kokoomuksen esitys kaupunginvaltuuston uudeksi varapuheenjohtajaksi. Poistettu jutussa virheellisesti ollut toinen tekijänimi.