Savonlinnassa voi luovuttaa verta torstaina – Myös Linnalan verenluovutustilaisuus palvelee tällä hetkellä ensisijaisesti ajanvarauksella

Arkisto/Mikko Kuparinen

Verenluovuttajia tarvitaan joka arkipäivä. Verta voi luovuttaa veripalvelutoimistoissa tai eri puolilla Suomea järjestettävissä verenluovutustilaisuuksissa. Kuvituskuva.
Verenluovuttajia tarvitaan joka arkipäivä. Verta voi luovuttaa veripalvelutoimistoissa tai eri puolilla Suomea järjestettävissä verenluovutustilaisuuksissa. Kuvituskuva.

Savonlinnassa järjestetään torstaina 14. tammikuuta vuoden ensimmäinen verenluovutustilaisuus.

Linnalassa järjestettävä verenluovutustilaisuus on Kuopion veripalvelutoimiston järjestämä.

Tilaisuuteen voi varata ajan Veripalvelun nettisivuilla. Nettiajanvarauksen voi tallentaa puhelimen kalenteriin tai tilata Veripalvelulta maksuttoman tekstiviesti- tai sähköpostimuistutuksen.

Verenluovutustilaisuudet ympäri Suomen palvelevat tällä hetkellä ajanvarauksella.

– Jos ei ole varannut aikaa ja tilaa on, otamme myös ilman ajanvarausta tulevan luovuttajan. Hoitaja tekee päätöksen muun muassa luovutustilan turvavälit varmistaen, Veripalvelusta kerrotaan.

Veripalvelusta painotetaan, että on elintärkeää, että verenluovutus jatkuu myös koronan aiheuttamana poikkeusaikana.

Verenluovuttajia tarvitaan tasaisesti ihan joka arkipäivä, jotta potilaat sairaaloissa saavat tarvitsemansa verivalmisteet.

Tällä hetkellä tarvetta on lähes kaikkien veriryhmien verelle. Maanantain 11. tammikuuta Veripalvelun tietojen mukaan erityistä tarvetta on A+ ja A-, O+ ja O- sekä B- ja AB- -veriryhmien verelle.

Luovuttajien täytyy täyttää terveyskysely luovutusta edeltävänä tai samana päivänä.

Verenluovutustilaisuus Linnalassa (Sotilaspojankatu 7, Savonlinna) torstaina 14.1.2021 kello 12.30–17.

Lisätietoja verenluovutuksesta löytyy Veripalvelun nettisivuilta. Jos kysymys koskee verenluovutuksen edellytyksiä, voit soittaa maksuttomaan luovuttajainfoon p. 0800 0 5801 (arkisin klo 8–17).