Vuorensinen lady sai rotukissanäyttelystä haluamansa

”Yksi sertifikaatti vain puuttuu, ja kissa on supreme champion”.

Timo Seppäläinen

Padasjokelainen Mira Vilkman esittelee tuomaristolle vuorotellen kaksi maine coon -rotuista kissaansa rotukissanäyttelyssä sunnuntaina Savonlinnan. Kissoista nelivuotias Vuorensinen lady on yhtä sertifikaattia vaille supreme champion, siis piakkoin rotunsa huippua.
— Kun se tunnustus heltiää, parempaa ei voi enää saada, ainoastaan kunniamainintoja.
Vilkman on touhunnut rotukissojen kanssa noin 20 vuotta ja 10 viime vuotta kasvattajana. Kotona hänellä on kuusi aikuista kissaa ja tällä hetkellä yhdeksän pentua, kaikki samaa rotua.
Kissan omistajalla ja kasvattajalla on selvä ohjenuora, sillä tärkeintä on kissojen terveys. Mahdollinen näyttelymenestys tulee sen jälkeen lisähyvänä.
Supreme championin saavutettuaan lady on valmis synnyttämään poikasia.
— Sopiva sulhanen on jo alustavasti kiikarissa, vihjaa emäntä.
Maine coon oli norjalaisen metsäkissan rinnalla viikonlopun näyttelyn suosituimpia kissarotuja. Sellaista kannatteli sylissään myös siilinjärveläinen Anne Röpelinen.
Helka-kissa oli pelännyt aivan tavattomasti tuomaripöydällä ja sai siksi ylimääräisiä silityksiä, kunnes rauhoittui.
Röpelinen kehuu kissarotua hyvin seuralliseksi ja melko rauhalliseksi silloin, kun se ei satu olemaan villillä tuulella.
— Maine koon on myös vähän koiramainen. Se tykkää hakea ja tuoda takaisin leluja.
Mira Vilkman lisää, että myös agility-harrastus sopii maine kooneille.
— Meillä kissat esimerkiksi istuvat aina ruokakupin eteen, ennen kuin ne saavat ruokaa.
Itä-Suomen Rotukissayhdistyksen kansainväliseen näyttelyyn osallistui Savonlinnassa viikonlopun aikana yli 200 kissaa. Harvinaisimpia rotuja olivat sfinksi karvattomana ja americancurl.

Timo Seppäläinen

Timo Seppäläinen

Timo Seppäläinen

Timo Seppäläinen

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.