Yrittäjä Marika Auvinen lähtee kissahostelli-ideallaan jatkokisaan Saudi-Arabiaan — Siellä saa verkostoitua, tavata rahoittajia ja voittaa lisää palkintoja

Kissahostelliin voi virtuaalisesti mennä sekä ennen vierailua että sen jälkeen.

Marika Auvinen (vasemmalla) vastaanottamassa palkintoa Xamkin pienyrityskeskuksen johtaja Anne Gustafsson-Pesoselta (oikealla) ja projektikoordinaattori Elina Pölläseltä (keskellä).
Marika Auvinen (vasemmalla) vastaanottamassa palkintoa Xamkin pienyrityskeskuksen johtaja Anne Gustafsson-Pesoselta (oikealla) ja projektikoordinaattori Elina Pölläseltä (keskellä).

Startup-yrittäjä Marika Auvinen on palkittu Xamkin yritysvalmennushankkeen parhaasta liikeideasta lipulla Saudi-Arabiaan kansainväliseen yrittäjyystapahtumaan, tiedottaa Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu Xamk.

Auvisen kissahostelli valittiin jo aiemmin Startup Booster Savonlinna –valmennuksen parhaaksi liikeideaksi, mitä kautta aukesi tie myös tähän Entrepreneur World Cupiin.

Auvinen suorittaa parhaillaan ylempää matkailualan tutkintoa. Hän aikoo perustaa Saimaan rannalle kissahostellin tarjoamaan pörröistä majoituskokemusta luonnonkauniissa ympäristössä.

Hostelliin voi tutustua etukäteen virtuaalisesti, ja vierailua voi jälkikäteen muistella verkon välityksellä ja samalla seurata tuttujen kissakavereiden puuhia.

Auvinen on itse matkustanut paljon. Hän uskoo tietävänsä, millainen on hyvä hostelli ja miten pienillä asioilla voidaan luoda parempi majoituskokemus.

Hän uskoo myös, että virtuaalimatkailu nousee tekniikan kehittyessä yhä merkittävämmäksi. Se pystyy tarjoamaan todentuntuisi elämyksiä myös niille, jotka eivät fyysisesti paikalle pääse.

Kansainvälinen yrittäjyystapahtuma järjestetään marraskuun puolivälissä. Siellä voi luoda verkostoja, tavata rahoittajia ja voittaa lisää palkintoja.

Parhaaksi valitsemansa idean lähettää kilpailuun Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu Xamkin Pienyrityskeskuksen koordinoima valmennushanke. Hanketta rahoittaa Etelä-Savon ely-keskus ESR-varoista.

Auvisen mukaan valmennushankkeessa saatu mentorointi ja vertaistuki ovat olleet tärkeitä liikeidean kehittämisessä ja eteenpäin viemisessä.

— Startup Booster Savonlinna –valmennus oli mahtava kokonaisuus. Pääsin jumppaamaan konseptia ja sain palautetta eri ihmisiltä. Hienoa, että tällaisia järjestetään, Auvinen summaa tiedotteessa. 

Lisätietoa valmennuksesta tästä.