”Kuulostaa vallan mielenkiintoiselta”, sanoo Omena Hotellit Oy:n toimitusjohtaja Thomas Kingelin Savonlinnan Nordean entisestä talosta

Toimitusjohtaja Thomas Kingelin arvioi, että Savonlinnassa menestyisi noin 50 huoneen Omenahotelli.

Soila Puurtinen

Olavinkatu 45:n kaksi ylintä kerrosta saa tuoreen rakennusluvan mukaan muuttaa majoituskäyttöön. Omena Hotellit Oy:n toimitusjohtaja Thomas Kingelin sanoo, että mielenkiintoiselta kuulostaa.
Olavinkatu 45:n kaksi ylintä kerrosta saa tuoreen rakennusluvan mukaan muuttaa majoituskäyttöön. Omena Hotellit Oy:n toimitusjohtaja Thomas Kingelin sanoo, että mielenkiintoiselta kuulostaa.

Omena Hotellit Oy:n toimitusjohtaja Thomas Kingelin vahvistaa, että yhtiö etsii uusia kohteita koko maasta, Savonlinna mukaan lukien.

— Kuulostaa vallan mielenkiintoiselta, Kingelin kommentoi tietoa siitä, että Savonlinnan entisen Nordean talon omistaja on saanut kaupungin rakennustarkastajalta luvan muuttaa rakennuksen kaksi ylintä kerrosta hotellimajoituskäyttöön.

Savonlinnan ydinkeskustassa Olavinkatu 45:ssä sijaitsevan talon omistaa Trevian Asset management.

Kingelin kertoo, että hän ei ole ainakaan vielä neuvotellut Trevian Asset managementin kanssa Olavinkadun talosta.

— Olen kyllä kuullut siitä, mutta siitä ei ole neuvoteltu ainakaan minun aikanani, sanoo lokakuussa Omena Hotellit Oy:n toimitusjohtajana aloittanut Kingelin.

Yhtiön edellinen toimitusjohtaja Ville Valorinta kertoi Itä-Savolle viime vuoden maaliskuussa, että Omenahotellit etsii tiloja Savonlinnasta. Haussa oli esimerkiksi vanhoja toimistotiloja, jotka voitaisiin muuttaa hotellikäyttöön.

Kingelin sanoo, että Omenahotellin on sijaittava aivan kaupungin ydinkeskustassa.

— Ajatuksena on, että ihmisten ei tarvitse miettiä, missä Omenahotelli on. Se on aina keskustassa.

Omena Hotellit Oy haluaa laajentua etenkin suuriin kaupunkeihin, joissa Omenahotellia ei vielä ole.

Savonlinnassa olennaisinta Kingelinin mukaan olisi löytää sopivan kokoinen tila.

Tarkkaa huonelukua hän ei osaa määritellä, kun ei ole vielä Savonlinnan tilanteeseen perehtynyt.

Kingelin arvioi, että Savonlinnassa menestyisi noin 50 huoneen Omenahotelli.

Viimevuotisen arvion mukaan vajaan tuhannen neliömetrin tilaan saisi noin 30 hotellihuonetta. Olavinkatu 45:ssä hotellimajoituksen rakennuslupa koskee 1 345 neliömetriä.

Kingelinin mukaan Omenahotelli-konseptiin kuuluu, että hotelli toimii ympärivuotisesti.

Omenahotellin liikeidea perustuu asiakkaiden itsepalveluun.

Hotellihuone varataan ja maksetaan verkosta yhtiön oman varausjärjestelmän kautta. Kirjautuessa saa avainkoodin, jolla pääsee sisään.

Hotellilla ei ole vastaanottotiskiä eikä muuta henkilökuntaa. Jokaisessa kohteessa on ulkoistetut siivous-, huolto- ja turvapalvelut.

Omenahotelleja on tällä hetkellä seitsemän, joista kaksi sijaitsee Helsingissä ja muut Tampereella, Turussa, Vaasassa, Jyväskylässä ja Seinäjoella.

Huoneet ovat normaaleja hotellihuoneita, joiden varustuksiin kuuluvat vessan ja suihkun lisäksi myös jääkaappi ja mikro.

Trevian Asset management ei halua kommentoida, missä vaiheessa neuvottelut ovat Olavinkatu 45:n mahdollisen toimijan kanssa.

Nordean Savonlinnan toimipiste muutti Kastellin taloon elokuussa 2016.