Sunnuntaina juhlitaan taas kuuttivauvojen syntymää! —  Kuutinrotinat-tapahtuman jo 10 kertaa järjestänyt seura etsii työlleen jatkajaa

Kuka tarttuisi haasteeseen ja kehittäisi pienestä, idyllisestä tapahtumasta vaikka uuden liputuspäivän Savonlinnaan?

Kuutinrotinoita on harvoin vietetty yhtä talvisissa merkeissä kuin tulevana sunnuntaina. Vuonna 2015 tapahtumaa kunnioittivat läsnäolollaan sarjakuvapiirtäjä Hanskin alias Hannu Härkösen luomat tornihahmot Erik, Axel ja Olavi.
Kuutinrotinoita on harvoin vietetty yhtä talvisissa merkeissä kuin tulevana sunnuntaina. Vuonna 2015 tapahtumaa kunnioittivat läsnäolollaan sarjakuvapiirtäjä Hanskin alias Hannu Härkösen luomat tornihahmot Erik, Axel ja Olavi.

Nyt ollaan taas siinä vaiheessa kevättä, että on aika juhlistaa kevään kuuttien syntymää. Torisillan norppapatsas saa pullakranssin päähänsä Kuutinrotinat-tapahtumassa sunnuntaina 17. maaliskuuta jo yhdennentoista kerran.

Välillä tosin kranssin ovat korvanneet virtaan heitellyt tai jääkiekkomailoilla patsaan suuntaan lauotut pikkupullat. Ele on hyväntahtoinen: rotinapullan vienti on perinteinen huomionosoitus vastasyntyneen perheelle.

Pulla tää on meiltä, maalla melskaajilta, rannoilla raikuvilta, luontoa lainaavilta. — Kuutinrotinajulistus

— Viime vuonna kuutteja syntyi ennätykselliset 86. Tämän vuoden lukema on vielä salaisuus, mutta suunta on ollut viime vuosina hyvä, iloitsee sarjakuvapiirtäjä Hanski alias Hannu Härkönen, joka tunnetaan yhtenä Kuuttirotinat-tapahtuman isistä.

— Kyllähän se on melkeinpä liputtamisen arvoinen juttu, Härkönen tuumaa.

Kranssi kopterilla norpan päähän

Puolisen tuntia kestävät Kuutinrotinat alkavat sunnuntaina kello 14 Torisillan tuntumassa. Rotinakummina toimii tänä vuonna Hotelli Seurahuone, ja kummin sanat esittää ravintola Perlina di Castellon ravintolapäällikkö Hanna Ala-Kotila.

— Rotinaloitsun lukija on vielä hakusessa. Tavoitteenamme on ollut saada tempauksella julkisuutta norpalle, ja sen vuoksi olemme hakeneet loitsunlukijaksi julkisuuden henkilöä. Kovin helppoa se ei aina ole ollut, Härkönen toteaa.

Loitsun jälkeen koetetaan saadanorppalogi” Juha Taskisen leipoma pullakranssi satutettua norppapatsaan päähän drone-kuvauskopterilla.

Tapahtuman yhteydessä pidetään arpajaiset, joissa palkintona on muun muassa majoituslahjakortti, norppaystävällinen katiska sekä sarjakuvakirja. Viimeisenä ohjelmanumerona on rotinakahvien nauttiminen Seuahuoneen uudistetussa aulatilassa.

Idea napattu jo Lappeenrantaan

Kuutinrotinat-tapahtuman taustalla kaikki nämä vuoden häärinyt Kivitasku-seura etsii työlleen jatkajaa.

Härkösen mukaan hakusessa on seura tai yhdistys, jolla olisi innostusta kehittää hyvästä aihiosta nykyistä isompi ja näkyvämpi tapahtuma.

— Meillä oli alussa huimat visiot keskiaikahenkisestä karnevaalista, joka toisi säpinää tähän kaikkein hiljaisimpaan aikaan. Ajatus oli saada aikaan myös markkinat, niin että tapahtumalla olisi ollut kaupallistakiin merkitystä.

Nyt taustajengi on alkanut ajatella sitäkin, onko kaikkien tapahtumien pakko olla kaupallisia.

— Voisihan se järjestävä taho olla vaikka omaehtoinen kulttuuriyhteenliittymä tai matkailun taustataho. Olisihan se aika hienoa saada maailmalle kuva tämmöisestä paikallisesta erikoisuudesta täällä Savonlinnassa, Härkönen tuumii.

Hänen mukaansa idea on jo napattu Lappeenrantaan, jossa on alettu myöskin viettää kuutin synttäreitä. Ettei vain tämäkin hyvä idea saa tuulta siipiensä alle muualla...

KUUTIN ROTINAT -TAPAHTUMAN KUMMIT

2009 Savonlinnan Mielenterveysseura

2010 Riihisaaren Museo

2011 Savonlinnan Matkailu

2012 Kivitaskuseura

2013 Sanomalehti Itä-Savo

2014 Savonlinnan Teatteri

2015 Etelä-Savon pelastuslaitos

2016 Juniori SaPKo

2017 Savonlinnan Taidelukio

2018 Tanhuvaara Sport Resort

2019 Sokos Hotelli Seurahuone Savonlinna

Kommentoidut