Savonlinna Illumination tuo taas nähtävää ja uusia kokemuksia – Tällä kertaa tapahtumaviikkojen teemana on Rakkauden Savonlinna

Kaupungin keskustassa voi ihastella erikoisvalaistuksia ja rakkausrunoja voi lausua lukemalla niitä suoraan talon ulkoseinästä.

Tuija Pauhu

Viime vuonna valaistustekniikalla valaistiin muun muassa Sokoksen ulkoseinää. Näin tehdään tänä vuonnakin.
Viime vuonna valaistustekniikalla valaistiin muun muassa Sokoksen ulkoseinää. Näin tehdään tänä vuonnakin.

Savonlinna Illumination -hanke elävöittää ja piristää kaupunkilaisten ja Savonlinnassa vierailevien ihmisten elämää kahden viikon ajan.

– Maanantaina taas rävähtää, sanoo Savonlinna Illumination -hankkeiden projektipäällikkö Niina Härkönen Savonlinnan Hankekehityksestä.

Maanantaina keskikaupungille saadaan valoprojisointia kolmeen eri kohteeseen. Erikoisvalaistusta on luvassa niin ikään Puistokadun puihin.

Kun ystävänpäiväkin on lähestymässä, niin tapahtuman teemaksi on nyt muotoutunut Rakkauden Savonlinna.

– Savonlinnan keskustan liikkeet ja ravintolat ovat lähdössä mukaan omilla tempauksillaan. Jokainen, vaikka vain pienikin tempaus ja idea yrittäjiltä on erittäin tervetullut lisä näille tapahtumaviikoille. Kannustan kaikkia osallistumaan, Niina Härkönen sanoo.

Valoprojisointia eli erikoisvalaistusta on tulossa Sokoksen ja Sokos Hotel Seurahuoneen julkisivuihin. Tämän lisäksi rakkausteemaisia runoja voi lukea Kauppatori 2:ssa sijaitsevan rakennuksen seinältä, jonne niitä projisoidaan.

Savonlinnan Illumination -hankkeen tapahtuma on viimeinen meneillään olevan pimeän ajanjakson tapahtuma.

– Koko hankkeella on haluttu osoittaa, ettei Savonlinna ole vain kesäkaupunki, vaan talvellakin kaupungissa pitää olla erilaisia sesonkikausia, jotka selvästi erottuvat tavallisesta arjesta.

– Yksi keskeinen lähtökohtahan hankkeella on ollut siinä, että haluamme kannustaa yrittäjiä kokeilemaan esimerkiksi modernin valaisuteknologian mahdollisuuksia virkistää Savonlinnan kaupunkikuvaa jatkossakin.

Rakkauden Savonlinna -tapahtuman tuottajana toimii Linda Mehtonen. Hän sanoo, että on mahtavaa olla järjestämässä hyvänmielen tapahtumaa kaupunkiin.

– Erikoisvalaistukseen käytetään teemaan sopivaa värimaailmaa ja kuvioita. Olen ihan varma, että tapahtumaviikkojen aikana keskustassa liikkuminen saa hymyn huulille, Mehtonen sanoo.

Niina Härkönen on laittanut yrittäjille viestiä, että he lähtisivät omilla teemoillaan ja tempauksillaan mukaan tapahtumaan. Osa yrityksistä on jo luvannutkin järjestää uutta nähtävää ja koettavaa.

Savonlinna Illumination -hanke kestää kaikkiaan tämän vuoden loppuun. Ensi syksylle ja alkutalvelle on vielä luvassa erikoisvalaistuksia ja tapahtumia.