Toimitusjohtaja tulipalon äärellä: ”Ei tällaista toivoisi kenellekään”

Suvi-Veneet Oy:n toimitusjohtaja Aki Karjalainen oli kolmen työntekijän kanssa tehdashallissa asentamassa veneeseen kölirautaa tulipalon syttyessä.

Timo Seppäläinen

Poikkeuksellinen suhina havahdutti tehdashallissa työskennelleet.
Poikkeuksellinen suhina havahdutti tehdashallissa työskennelleet.

— Ei tällaista toivoisi kenellekään, huokasi toimitusjohtaja Aki Karjalainen puhelimeen tiistai-iltana Suvi-Veneet Oy:n hallin pihalta Savonlinnan Silvolasta.

Timo Seppäläinen

Venetehtaassa on herkästi syttyviä aineita, mutta eivät nekään itsestään räjähdä.

Räjähdysmäinen tulipalo tuhosi täydellisesti tehdashallin vanhan osan tiistaina iltapäivän ja alkuillan aikana. Karjalainen ja kolme työntekijää olivat palon syttyessä hallitiloissa asentamassa veneen kölirautaa.

Timo Seppäläinen

— Kuulimme suhinaa, sellaista kuin paineletkuista tulee.

Suhinan alkuperä jäi kuitenkin selvittämättä, sillä miehiä vastaan tuli varsin sankka savu. Aki Karjalainen kertaa, että hallin pihalle päästyä tulenlieskat löivät jo ulos hallin kattorakenteista.

Timo Seppäläinen

— Tulenlieskat oli huomattu naapuritalostakin ja likimain samaan aikaan noin klo 15.50 olimme talonväen kanssa tehneet palohälytyksen.

Timo Seppäläinen

Palon syttymissyystä ei ollut vielä tiistai-iltana tietoa. Karjalaisen mukaan venetehtaassa on herkästi syttyviä aineita, mutta eivät nekään itsestään räjähdä. Myös sähkövian mahdollisuudesta oli puhuttu paloa sammutettaessa.

Yritys osti nimiinsä Suvi-veneiden tuotannon viime talvena

Suvi-Veneet Oy syntyi viime talvena, kun RA-Veneet Oy osti toimitusjohtajansa Aki Karjalaisen luotsaamana Suvi-veneiden tuotannon Keskolta ja päätti samalla muuttaa myös yrityksen nimen.

Loppukesästä yhtiö osti lisäksi enonkoskelaisen OH-Marinin, joka oli toiminut sen alihankkijana.

Timo Seppäläinen

Yritys työllistää yhteensä noin 20 henkeä. Mallistoon kuuluvat Suvi- ja Palta-veneet, joita on yhteensä 29:ä eri mallia.

Yksinomaan Suvi-venettä on valmistettu 60 000 kappaletta noin 30 vuoden aikana.

Isommat veneet valmistetaan Silvolassa, soutuveneet edelleen Enonkoskella.

Veneiden jälleenmyyntiä on noin 60 erikoisveneliikkeessä kautta Suomen.

Timo Seppäläinen

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet