Lakko ja työsulku uhkaavat pysäyttää koneet Metsä Woodin ja UPM:n tehtailla jopa yhdeksäksi päiväksi — Kolmipäiväinen lakko koskisi niiden lisäksi Savonlinna Worksia ja kahta muuta yritystä Savonlinnan seudulla

Teollisuusliiton lakko alkaisi joulukuun 9. päivänä. Heti sen jälkeen alkaisi työnantajaliitto Metsäteollisuus ry:n työsulku sahoilla ja vaneritehtaissa.

Timo Seppäläinen

Lakko ja työsulku koskisivat myös Metsä Woodin tehtaita Punkaharjulla ja UPM:n tehdasta Savonlinnassa.
Lakko ja työsulku koskisivat myös Metsä Woodin tehtaita Punkaharjulla ja UPM:n tehdasta Savonlinnassa.

Teollisuusliiton lakko ja työnantajaliitto Metsäteollisuus ry:n työsulku uhkaavat pysäyttää koneet sahoilla ja vaneritehtaissa yhteensä jopa yhdeksäksi päiväksi joulukuun 9. päivästä alkaen.

Savonlinnan seudulla lakko ja työsulku koskisivat Metsä Woodin Punkaharjun kertotehdasta ja vaneritehdasta sekä UPM:n Savonlinnan vaneritehdasta.

Teollisuusliiton kolmipäiväinen lakko koskisi Metsä Woodin ja UPM:n tehtaiden lisäksi Andritzin Savonlinna Worksin tehdasta, Kuormauspalvelu E. Paunosta Savonlinnan Piojärveltä sekä Kone Hissit Oy:n Savonlinnan toimipistettä.

Työntekijäpuolen Teollisuusliitto ilmoitti aiemmin tällä viikolla kolmipäiväisestä lakosta valikoiduissa toimipisteissä 9.–11. joulukuuta. Teollisuusliitto vaatii muun muassa kilpailukykysopimukseen (kiky) sisältyneiden palkattomien ylimääräisten työtuntien poistamista ja vastustaa työnantajapuolen esittämiä heikennyksiä.

Lakkoon menisi työntekijöitä yhteensä kymmeneltä Teollisuusliiton sopimusalalta. Lakko koskisi yhteensä noin 35 000:ta työntekijää.

Työnantajaliitto Metsäteollisuus ry ilmoitti keskiviikkona turvautuvansa kuuden vuorokauden työsulkuun sahoilla ja vaneritehtailla vauhdittaakseen Teollisuusliiton paluuta neuvottelupöytään. Työsulku alkaisi heti Teollisuusliiton kolmipäiväisen lakon päättyessä 12. joulukuuta ja päättyisi 18. joulukuuta.

Työsulku tarkoittaa sitä, että Teollisuusliittoon kuuluvia työntekijöitä ei päästetä työpaikoilleen sahoille ja vaneritehtaille ja samalla heidän palkanmaksunsa lopetetaan. Työsulku kohdistuu niihin Metsäteollisuus ry:n jäsenyritysten toimipaikkoihin, joihin Teollisuusliitto on ilmoittanut kohdistavansa lakon.

Työsulku toteutettaisiin Metsä Groupin, Pölkyn, Stora Enson, UPM:n ja Versowoodin tuotantolaitoksissa eri puolella maata. Työsulku koskisi yhteensä 32:ta sahaa, vaneri-, viilu- ja liimapuutehdasta, jotka tuottavat määrällisesti arvioiden noin puolet koko toimialan 3,2 miljardin euron vuosituotannosta.

Juttua päivitetty kello 14.16. Lisätty lakonalaisiin työpaikkoihin Kuormauspalvelu E. Paunonen ja Kone Hissit Oy:n toimipiste.

Luetuimmat

Kommentoidut