Presidentti Niinistö kehui Suomen vahvuuksia Ylelle: Olemme osaavia, hyvin luotettavia, riittävän pieniä

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja rouva Jenni Haukio.
Tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja rouva Jenni Haukio.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö kehui Suomen vahvuuksia Yleisradion haastattelussa hetkeä ennen vieraiden vastaanoton alkamista.

— Olemme osaavia, hyvin luotettavia, riittävän pieniä, että kykenemme nopeasti liikkumaan. Niin me vaan olemme hyviä, Niinistö sanoi.
Rouva Jenni Haukio lisäsi, että keskinäinen luottamus on myös tärkeä osa suomalaisuutta.

— Ja sellainen hyvä yhdessä tekemisen henki.

Niinistö arvioi Suomen kansainvälistä asemaa satavuotisen itsenäisyyden juhlavuotena. Kuluneen vuoden aikana Niinistö on tavannut suurvaltojen johtajia niin Venäjän, Yhdysvaltojen kuin Kiinan saralla.

— Tällä hetkellä on sellainen tunnelma, että meillä on hyvin avoimet ja suorat suhteet aina suuria pääkaupunkeja myöten. Ja tämä vuosi ei ole ollut ainoa. Se on tietenkin hyvä asia, Niinistö kommentoi.

— Se antaa meille mahdollisuuden pysyä aika hyvin ajan tasalla, ja ehkä myöskin tarjoaa — kuten diplomaatit sanovat — hyviä palveluksia. Niitä on tarjottu ja on niitä käytettykin.

Myös pohjoismainen yhteistyö on tärkeää, Niinistö sanoi. Se voisi hänen mukaansa olla vielä vahvempaakin.

— Pohjoismainen malli tunnetaan kaikkialla, menee minne tahansa. Pohjoismainen yhteiskuntamalli on brändi, jota ei ehkä hyödynnetä tarpeeksi yhdessä. En tarkoita vain kauppaa, vaan myös kansainvälistä politiikkaa. Meillä on keskenämme paljon turvallisuuskysymyksiä.

Lue juttu kokonaisuudessaan Helsingin Sanomista.

Luetuimmat

Kommentoidut