Iltalehti: Putinin Savonlinnan vierailun turvajärjestelyt pettivät pahemman kerran

Viestejä vierailun yksityiskohdista vuoti ulkopuolisen sähköpostiin.

Tuija Pauhu

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö otti Venäjän presidentin Vladimir Putinin vastaan torstaina iltapäivällä Hotelli Punkaharjun edustalla.
Tasavallan presidentti Sauli Niinistö otti Venäjän presidentin Vladimir Putinin vastaan torstaina iltapäivällä Hotelli Punkaharjun edustalla.

Punkaharjulla ja Savonlinnassa heinäkuun lopulla vierailleen Venäjän presidentin Vladimir Putinin vierailun turvajärjestelmät olivat massiivisia.

Savonlinnassa poliisi muun muassa kehotti Olavinlinnan lähellä asuvia välttämään parvekkeella oloa ja ikkunoiden avaamista tiettyihin kellonaikoihin.

Turvajärjestelmät kuitenkin pettivät pahemman kerran. Poliisin sisäistä viestittelyä päätyi täysin ulkopuolisen henkilön sähköpostiin, kertoo Iltalehti.

Viestit käsittelivät muun muassa presidentin helikopterien nousu- ja laskeutumisaikoja.

Lehden haastatteleman asiantuntijan mukaan kyseessä oli megaluokan tietoturvamoka. Pahimmassa tapauksessa se johtui siitä, että joku oli päässyt hakkeroitumaan poliisin tietoverkkoon, hän toteaa.

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.