Nyt puhutaan tietokirjoista, poliitikot!

Savonlinnan poliitikot keskustelevat maanantaina Joelissa siitä, kuinka kotimainen tietokirjallisuus turvataan tulevaisuudessa, puheenjohtajana Timo Tossavainen.

Timo Tossavainen, viimeinen Savonlinnan OKL:n vetäjä, juontaa maanantaina keskustelun, jossa poliitikot pääsevät kertomaan mietteitään tietokirjallisuuden tulevaisuudesta Suomessa.
Timo Tossavainen, viimeinen Savonlinnan OKL:n vetäjä, juontaa maanantaina keskustelun, jossa poliitikot pääsevät kertomaan mietteitään tietokirjallisuuden tulevaisuudesta Suomessa.

Ensi maanantaina voi käydä kuuntelemassa, mitkä ovat paikallisten poliitikkojen ajatukset tietokirjallisuudesta ja sen tulevaisuudesta Suomessa.

Suomen tietokirjailijat ry järjestää poliitikkopaneelin tietokirjallisuudesta Savonlinnassa, pääkirjasto Joelissa.

Tietokirjallisuuden sekä lukemisen ja koulutuksen merkityksestä suomalaiselle hyvinvoinnille ovat keskustelemassa kansanedustajaehdokkaat Hanna Kosonen (kesk.), Lauri Kosonen (vihr.), Anna-Kristiina Mikkonen (sd.) ja Kaj Turunen (kok.).

Puhetta johtaa Suomen tietokirjailijat ry:n Etelä-Savon aluevastaava Timo Tossavainen.

Keskustelun taustana on muun muassa sen, että tietoympäristö muuttuu. Digitalisoituminen on vaikuttanut kustannusalan toimintatapoihin ja kustantamisen edellytyksiin ja sitä kautta tietokirjojen kirjoittamiseen ja julkaisuun.

Maanantaina haetaan vastauksia kysymyksiin, kuten miten turvataan kotimaisen tietokirjallisuuden tulevaisuus tai miten käy sivistyksen ja koulutuksen, jotka ovat olleet suomalaisen hyvinvoinnin rakennuspuita.

Tietokirjailijat ry:n yksi tavoite on tehdä Suomi tietokirjallisuuden kärkimaaksi. Tilanne ei juuri nyt näytä kovin hyvältä: Viime vuosien kopiointikorvausten jyrkkä lasku heikentää tieto- ja oppikirjailijoiden apurahajärjestelmää. Lasku on ollut vuoden 2015 noin 3,3 miljoonasta eurosta vuoden 2018 noin 2,2 miljoonaan euroon, eikä lasku pysähdy.

Tietokirjailijat ry:n tavoitteena on pitää tietokirjallisuuden tekemiselle tärkeä apurahojen taso ennallaan. Tämä varmistaisi yhdistyksen mukaan sen, että sisällöltään laadukasta kotimaista tieto- ja oppikirjallisuutta julkaistaan myös tulevaisuudessa. Mitä ajattelevat poliitikot tietokirjojen asemasta ja tulevaisuudesta?

Suomen tietokirjailijat ry edistää suomalaista tietokirjallisuutta, valvoo tietokirjailijoiden tekijänoikeudellisia ja taloudellisia etuja, tukee tietoteosten kirjoittajia sekä edistää jäsentensä ammattitaitoa ja -etiikkaa.

Yhdistys on Suomen suurin kirjailijajärjestö, joka edustaa yli 3  200 tieto- ja oppikirjailijaa.

Maanantain keskustelu on kaikille avoin ja maksuton.