Raja auki ja väki liikkeelle, komennetaan verkkokeskustelussa

On luonnollista, että ihmiset ja materiaalit liikkuvat maasta toiseen.

Petri Vanhanen

Ennen rattaat kulkivat myös Venäjälle saumattomasti.
Ennen rattaat kulkivat myös Venäjälle saumattomasti.


Rajat auki, perää Itä-Savon verkossa kommentoiva nimimerkki Järk kättee ja kannattaa Jani Halmeen Parikkalan torirehveillä tekemää ehdotusta Parikkalan rajanylityspaikan kansainvälistämistä.
” On luonnollista, että ihmiset ja materiaalit liikkuvat maasta toiseen. Muistan, kun vanhemmat kertoivat matkoistaan Viipuriin ja Terijoelle. Junat ja rattaat kulkivat myös Venäjälle saumattomasti. Tällaisia tarinoita me emme voi kertoa omille lapsillemme. Olisi mahtavaa, mikäli lapsemme voisivat kertoa tarinoita heidän lapsilleen. Kiitokset Halmeelle. Toivottavasti vielä pääsemme ylittämään rajan Parikkalasta karjalaisittain niiko kuuluukii, nimimerkki toivoo.
” Presidentit Sauli Niinistö ja Vladimir Putin tapaavat pian Savonlinnassa. Siinä oopperan lomassa herrat voisivat sopia matkustajaliikenteen avaamisesta Parikkalassa. Tarvitaan pieni päätös ja Savonlinnasta olisi vain 2,5 tunnin matka yhden maailman kiehtovimman metropolin kehäteille, perusteli Halme ehdotustaan.
Tieyhteyden avaamista parempaa Suomen juhlavuoden lahjaa koko itäiselle Suomelle ei Halme osaa kuvitella.
” Jani puhuu asiaa. Miksi Suomen poliitikot ovat nihkeitä mainitulle asialle? Venäjän puolelta tietääkseni asia olisi selvä. Onkohan pelko, että Saimaan alue hyötyisi liikaa. Täältähän on jo viety monta tärkeää asiaa. Toivottavasti ne muistetaan seuraavissa vaaleissa. Kukahan poliitikko uskaltaisi selkeästi ruveta mainitun raja-asian puolestapuhujaksi, pohtii anonyymi kommentoija.
” Kannatan lämpimästi! Toisi vähän eloa tähän kuihtuvaan kuntaan, peukuttaa nimimerkki Parikkalan puolesta.
” Muistaakseni viime eduskuntavaalien alla kaikki valituksi tulleet ja rannalle jääneetkin olivat avaamassa rajaylityspaikkaa turistiliikenteelle. Heti vaalien jälkeen nämä valituksi tulleet olivatkin torppaamassa asiaa. Sama show on uusintana parin vuoden kuluttua, arvelee nimetön viestittelijä.
” Onhan näitä ylityspaikkoja. Siispä miksei Parikkalan Kolmikannassakin voisi olla sellaista, kirjoittaa Jose.
Rantila arvostaisi Suomi 100 -nimissä enemmän lähipalveluja tai joukkoliikennettä.
Alfredista Parikkalan rajanylityspaikan avaamisessa on yksi huono puoli:
” Keskenään joka asiassa riitelevät ja omaa seutua alas ajavat savonlinnalaiset saisivat hyötyä, jota eivät missään nimessä ansaitse.
” Huono idea. Ylityspaikkoja jo riittävästi.
” Onko aasialaisten tulo jotenkin estetty muilla raja-asemilla, kun tarvitaan uusi rajanylityspaikka Parikkalaan heitä varten? Itse olen päässyt Laatokallekin Värtsilän kautta, huomautti anonyymi keskustelija.
Nimimerkki Yllätys tekee ehdotuksen Putinin loppukuun visiittiä silmällä pitäen:
” Yllättäkää Putin ja pyytäkää Venäjää rahoittamaan myös Suomen puoli ylityspaikasta, 30 miljoonaa. Tähän asti kaikki on mennyt niin, että rahat täytyy lähettää täältä heille.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.