Lomakeskusta päivitetään konkurssiin johtaneesta tilasta – Punkaharju resort valmistautuu ensimmäiseen kokonaiseen kesään uusilla omistajilla

Viikonloppuna kesäkauden aloittanut Kesämaa on vetänyt jo kävijöitä, vaikka köysiseikkailurataa ei vielä ole.

Timo Seppäläinen

Resort johtaja Tuomas Pääkkönen kertoo Kesämaan ja muun resortin alueen uudistuvan pala palalta.
Resort johtaja Tuomas Pääkkönen kertoo Kesämaan ja muun resortin alueen uudistuvan pala palalta.

Viime kesänä uuden omistuksen saaneessa Punkaharju resortissa laitetaan paikkoja uuteen uskoon. Resort johtaja Tuomas Pääkkönen toteaa, että paljon kunnostettavaa ja uudistettavaa on.

—  Yritys aloitti viime vuonna toiminnan kesken kesäsesongin ja nyt olemme päässeet miettimään toiminnan kehittämistä puhtaalta pöydältä. Ulkoiset puitteet on nyt laitettu kuntoon, kertoo Pääkkönen

Edellisen yrittäjän konkurssin jäljiltä alueella on kunnostettu rikkinäisiä paikkoja. Kunnostustyöt ovat alkaneet huhtikuussa ja jatkuvat yhä.

Vesipuisto Kesämaa päästiin avaamaan viikonloppuna, mutta kesän uutuuksia ei vielä otettu käyttöön. Kesämaan vanha minigolfrata on purettu ja tilalle odotetaan erilaisia ilmalla täytettäviä laitteita kuten pomppulinnoja, liukumäkiä, nyrkkeilykehää ja rodeohärkää. Golfia pääsee pelaamaan uudella maisemaminigolfradalla, joka on saanut inspiraatiota Savonlinnan ja Punkaharjun nähtävyyksistä.

Timo Seppäläinen

Roman Fhileiev rakentamssa iloisen väristä maisemaminigolfia, jonka pitäisi olla ensi viikolla pelattavissa.
Roman Fhileiev rakentamssa iloisen väristä maisemaminigolfia, jonka pitäisi olla ensi viikolla pelattavissa.

Irti sääriippuvaisuudesta

 Kun tehdään jotain uutta, pitää sen olla kunnollinen ja hieno, jotta saadaan kävijälle vau-efekti — Tuomas Pääkkönen

Jo viime vuonna suunniteltu köysiseikkailurata on tarkoitus rakentaa tänä kesänä. Kesämaan alueelle metsään tuleva rata kulkisi jopa kymmenen metrin korkeudessa.

— Ajatuksena on että kiipeilyrata houkuttelisi teinejä ja toki myös aikuisia, kun lapset on tuolla Kesämaassa, Pääkkönen avaa ideaa.

Köysiseikkailupuiston avulla on tarkoitus laajentaa sesonkia molemmista päistä tarjoamalla yrityksille virkistyspäiviä. Nykyään Punkaharju resort on hyvin riippuvainen keskikesän sesongin säätilasta. Lähes kaikilla uusilla investoinneilla yritetään laajentaa yrityksen tulopohjaa.

— Tällä hetkellä alueen ykköskohde on Kesämaa, joka on täysin ulkovesipuisto, että sehän rajoittaa sään osalta. Tai eihän se lapsia rajoittaisi, mutta vanhemmat ei huonommalla säällä lähde viemään heitä sinne.

Tulevaisuuden suunnitelmissa on rakentaa alueelle yksi tai kaksi uutta luhtihotellia ja talviasuttavia mökkejä. Itse Kesämaan vesipuistoon toivotaan ensi kesäksi uutta vesiliukumäkeä, joka voi olla jopa satojen tuhansien investointi.

— Kun tehdään jotain uutta, pitää sen olla kunnollinen ja hieno, jotta saadaan kävijälle vau-efekti, kertoo Pääkkönen.

Timo Seppäläinen

Rakennettavaksi suunnitellaan lisää luhtihotelleja, koska nykyiseen ei mahdu edes bussilastillista ihmisiä.
Rakennettavaksi suunnitellaan lisää luhtihotelleja, koska nykyiseen ei mahdu edes bussilastillista ihmisiä.

Innostusta paikan uudistamiseen on paljon, koska yrityksen omistajan Dmitry Shatrovin unelma on tehdä paikasta lomaparatiisi. Pitkällä tähtäimellä Punkaharju resortiin on ideoitu esimerkiksi pelihallia, sisäleikkipuistoa ja uutta ravintolaa.

Punkaharju kiinnostaa

Suurin osa kävijöistä on kotimaan matkailijoita ja toiseksi merkittävin ryhmä on muut pohjoismaalaiset. Venäläiset matkailevat taas innokkaammin ja Punkaharjun resortin etuna on, että omistaja Shatrov on venäläinen.

— Omistajilla on Pietarissa ja koko Venäjällä kontaktit kunnossa. Heidän kauttaan tulee tosi paljon asiakkaita, mikä on hyvä, koska venäläiset matkailijat käyttävät lomaillessa paljon palveluita ja rahaa, iloitsee Pääkkönen

Suomi koetaan turvalliseksi matkakohteeksi. Matkailijoita Punkaharjulle tulee myös ympäri Eurooppaa: Saksasta, Sveitsistä, Itävallasta ja Virosta. Tärkeä matkailijaryhmä on karavaanarit, joiden mukana leviää tieto, mitkä lomakohteet ovat hyviä.

Vierasvenesatamaa on pyritty parantamaan veneellä matkaileville.

Kesäisin Punkaharju resort työllistää noin neljäkymmentä kesätyöntekijää. Pääkkönen oli yllättynyt kuinka helppoa työntekijöitä Punkaharjun alueelle oli saada. Hän epäilee, että syynä on Punkaharjun saama julkisuus. Hyvä julkisuus houkuttelee alueelle myös kotimaan matkailijoita.

Laadukasta ruokaa lähialueen raaka-aineista

Timo Seppäläinen

Veli-Matti Nousiainen nauttii työskentelystä kokkina Punkaharjun maisemissa.
Veli-Matti Nousiainen nauttii työskentelystä kokkina Punkaharjun maisemissa.

Muiden uudistusten lisäksi Punkaharju resort on panostanut ravintola Paviljongin ruokatarjontaan. Uusi keittiöpäällikkö Veli-Matti Nousiainen odottaa innolla kesän sesonkia

– Oma kokkiura lähti täältä käytiin kuutisen vuotta sitten. Nyt sitten talvella, kun kaverit kysyivät tänne töihin keittiömestariksi niin mielellään otin homman vastaan. Nyt meillä on ainakin tosi hyvän oloinen jengi kesäksi kasassa.

Ruokalistalla ovat pysyneet perinteiset pizzat ja hampurilaiset, mutta a´la carte menuun on panostettu. Ravintolassa käytetään paljon lähialueen perunoita, vihanneksia ja kalaa raaka-aineina. Tavoitteen on tuoda lautaselle aina jotain uutta kuitenkin perinteitä kunnioittaen.

— Meillä on listalla omatekoisia jauhelihapullia, makkarakoria suomi-makkarasta, ja tottakai paikallisia muikkuja, mutta niihin laitetaan vähän omaa kädenjälkeä ruokatuotteen ulkonäköä muokkaamalla, kuvailee keittiömestari.

Keittiömestari Nousiaisen erikoisuutena on barbeque-savustus, joten päivän suosituksena on usein vaikkapa savustettua pulled porkia. Juhannuksena on suunnitteilla erikoisviikonloppu, jolloin on tarjolla paljon savustettuja lihoja.

Myös Kesämaassa myytävän ruokatarjontaa on uudistettu ja panostamalla raaka-aineiden laatuun.

Uusimmat uutiset