Itä-Savo paikallisten kutsuttujen mukana itsenäisyyspäivän juhlissa Presidentinlinnassa — seuraa juhlintaa netissä, Facebookissa ja Instagramissa

Itä-Savo osallistuu presidentinlinnan juhlallisuuksiin. Itä-Savon uutistuottaja Anniina Jeskanen ja valokuvaaja Soila Puurtinen jututtavat linnan juhlissa jo aikaisemmin päivällä Savonlinnan seudulta olevia juhlavieraita. Linnan juhlia voi seurata Itä-Savon verkkosivuilla, Facebookissa sekä Instagramissa.

Tiina Saari

Linnan juhlia vietetään tuttuun tapaan Presidentinlinnassa Helsingissä.

Noin 1 700 vierasta osallistuu tänä vuonna tasavallan presidentin itsenäisyyspäivän vastaanotolle Helsingissä. Presidentinlinnassa juhlan teemana on tänä vuonna luonto ja ympäristö.

Se näkyy ja kuuluu koko juhlassa, sillä esimerkiksi musiikin on luvattu olevan luontopainotteista. Ensivalssina kuullaan Oskar Merikannon Valse Lente, mutta Kaartin Combo kajauttaa ilmoille muun muassa Juha Vainion tuotantoa.

Vieraiksi on kutsuttu erityisesti henkilöitä, jotka ovat tehneet niin pieniä kuin suuria ilmasto- ja ympäristötekoja. Heidän joukkoonsa kuuluu myös savonlinnalainen norpansuojelutyöstä tunnettu suojelubiologi Jouni Koskela.

Soila Puurtinen

Presidentti Sauli Niinistö ja rouva Jenni Haukio Linnan juhlissa 6.12.2017.

Moni juhlavieras on ottanut luontoteeman huomioon. Myös Jenni Haukion juhlapuku on valmistettu ekologisesta Ioncell-kuidusta. Savonlinnalaisen kansanedustaja Heli Järvisen (vihr.) puku on saanut innoituksen ilmastonmuutoksesta. Kansanlaulaja Sirkka Kososen yllä taas nähdään luonnonkuituja, sillä juhla-asu on valmistettu villasta.

Itsenäisyyspäivän vastaanotto käynnistyy kättelyillä. Perinteisesti ensimmäisenä kättelyvuorossa on ollut viimeinen elossa oleva Mannerheim-ristin ritari Tuomas Gerdt, mutta hän ei osallistu vastaanotolle tänä vuonna. Häntä ovat seuranneet lotat ja veteraanit.

Ensimmäisenä linnaan tullaan Mariankadun puolelta, jonka sisäänkäynnistä linnaan tulevat muun muassa savonlinnalaiset kansanedustajat Hanna Kosonen (kesk.), Heli Järvinen (vihr.) sekä Kaj Turunen (kok.). Muita paikallisesti kiinnostavia vieraita ovat ainakin suojelubiologi Koskela, mediapersoona ja luova johtaja Jani Halme sekä kerimäkeläislähtöinen kansanlaulaja, musiikin tohtori Sirkka Kosonen.

Soila Puurtinen

Kansanedustaja Kaj Turunen (kok.) ja vaimo Erja Turunen ovat jo Linnan juhlien konkarikävijöitä. Kuva vuodelta 2017.

Itä-Savo osallistuu presidentinlinnan juhlallisuuksiin. Itä-Savon uutistuottaja Anniina Jeskanen ja valokuvaaja Soila Puurtinen jututtavat linnan juhlissa jo aikaisemmin päivällä Savonlinnan seudulta olevia juhlavieraita.

Linnan juhlia voi seurata Itä-Savon verkkosivuilla, Facebookissa sekä Instagramissa.