Käsityöläisten kesä on paketissa Savonlinnassa, Heltimoisen talo Linnankatu 10:ssä saa kesäksi uuden ilmeen

Seudun käsityömuotoilijat keksivät esitellä työtään ja tuotantoaan yhteistyössä

Merja Kuuramaa

Saviseppä Hannu Sairasen valmistamista keramiikkamukeista kahvi maistuu. Sepän tuotantoon voi tutustua kesänäyttelyssä Putikon vanhalla asemalla.

Käsityömuotoilijoiden Craft & Design Savonlinna -verkosto ottaa tukikohdakseen Heltimoisen talon Linnankatu 10:ssä. Koko talo uudistuu kesäksi, ja esitellään yleisölle lauantaina 9. kesäkuuta, jolloin talossa vietetään kesänavausta.

Käsityömuotoilijoiden toiminta-ajatus on ollut koota käsityö- ja muotoilualan yrityksistä verkosto, joka houkuttelee matkailijoita savonlinnalaisen käsityön ja muotoilun ääreen järjestämällä näyttelyitä, työnäytöksiä, työpajoja ja kursseja. Usean yrityksen rypäs pystyy tarjoamaan kiinnostavampaa sisältöä kuin yrittäjät yksin.

Täksi kesäksi verkosto on koonnut kiinnostavan kimaran erilaisia käyntikohteita Savonlinnan seudulla kiertelevälle käsityön ystävälle.

Putikon vanhan aseman makasiini täyttyy keramiikasta, kun saviseppä Hannu Sairanen pitää kesänäyttelyn 24.6-12.8. Esillä myös keraamisia reliefejä Terttu Ala-Heikkilältä ja pienoisjunarata Seppo Pohjaväreeltä.

Seppä Teppo Nousiaisen paja-myymälä Pihlajalahdella on avoinna koko kesän. Seppä toivottaa ryhmät tervetulleiksi vierailulle tutustumaan kuinka kova materiaali taipuu muotoilijan käsissä.

Puuta muotoileva Silopuu ja korupaja Alati Jewelry esittäytyvät tuotteineen Kulmakauppa Vinkkelissä, joka toimii sisäpihan makasiinirakennuksessa Linnankatu 13:ssa.

-TaitoShopissa Jukka Rintalan näyttely Muodin Muotokuva - Visions of Fashion avataan huomenna ja jatkuu 26.8.2018. Ryhmät voivat varata näyttelyesittelyn Rintalan itsensä vetämänä.

Heltimoisen talossa toimii neljä käsityö- ja muotoiluyritystä.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet