Suomen luonnon päivänä Harjun syysmiitinkissä keskustellaan vastuullisesta yrittäjyydestä – Samaan aikaan Lustolla luonnonsuojeluliiton valtakunnallinen liittokokous

Vastuullisesta yrittäjyydestä keskustelemassa Lustolla on muun muassa Etelä-Savon maakuntajohtaja, kierrätysasiantuntija ja kirjailijoita.

Soila Puurtinen

Suomen luonnon päivänä yrittäjyydestä ja ympäristöstä kiinnostuneiden tie vie Metsämuseo Lustoon Punkaharjulle. (arkistokuva, 2018)
Suomen luonnon päivänä yrittäjyydestä ja ympäristöstä kiinnostuneiden tie vie Metsämuseo Lustoon Punkaharjulle. (arkistokuva, 2018)

Suomen luonnon päivänä 31.8. Metsämuseo Lustolla Punkaharjulla keskustellaan yrittäjyydestä Harjun syysmiitinki -tapahtumassa. Tilaisuuteen on vapaa pääsy, ja se alkaa kello 12 lipunnostolla.

Kello 12:30 alkaen keskustellaan vastuullisesta yrittäjyydestä Kauppalehden Oma yritys -toimituksen uutispäällikkö Janne Pöystin johdolla. Paneelikeskustelijoina on muun muassa Etelä-Savon maakuntajohtaja Pentti Mäkinen, Suomen Yrittäjien pääekonomisti Mika Kuismanen ja Maa- ja metsätaloustuottajien keskusliiton MTK:n elinkeinojohtaja Marko Mäki-Hakola. Yhteiskunnallista keskustelua vastuullisen yrittäjyyden teemasta on luvassa, sillä tapahtumaan on kutsuttu myös Savonlinnan luottamushenkilöt ja viranhaltijat.

Tuija Pauhu

Etelä-Savon maakuntajohtaja Pentti Mäkinen on yksi Harjun syysmiitinkin paneelikeskustelijoista. Tapahtuman teemana on vastuullinen yrittäjyys.
Etelä-Savon maakuntajohtaja Pentti Mäkinen on yksi Harjun syysmiitinkin paneelikeskustelijoista. Tapahtuman teemana on vastuullinen yrittäjyys.

Yritysvastuuta, kiertotaloutta ja maaseutuyrittämisen mahdollisuuksia käsittelevässä keskustelussa on mukana myös asiantuntijuutta ja yrittäjyyttä. Kierrätystietoisuutta keskusteluun tuovat kierrätysasiantuntija Laura Muhonen Punkaharjun Kuljetus Muhonen Oy:sta ja Clean Plastic Finland Oy:n toimitusjohtaja Mika Tuomisaari. Lisäksi näkemyksensä keskusteluun tuo Punkaharjun Puutaito Oy:n toimitusjohtaja Janne Tiironen.

Harjun syysmiitinkissä esijulkistetaan myös Menesty yritysvastuulla -kirja. Kirjaa ja kestävää liiketoimintaa ovat esittelemässä kirjan kirjoittajat oikeustieteen tohtori Merja Pentikäinen ja filosofian maisteri Hanna Liappis. Liappis edustaa myös matkailualan sertifiointijärjestö Green Key Finlandia syysmiitinkissä. Paikalla on Green Key Finland -ympäristösertifikaatin saanut Lossiranta Lodgen yrittäjä Christine Lund.

Tilaisuuden yhteydessä Luston pihalla on markkina-alue, jossa paikalliset yritykset voivat esitellä ja myydä toimintaansa ja tuotteitaan. Harjun syysmiitinkiä järjestää Punkaharjun yrittäjät ja MTK Punkaharju.

Lustolla näkyy Suomen luonnon päivä

Samana päivänä Lustolla kokoustaa Suomen luonnonsuojeluliiton liittokokous, joten liikkeellä on paljon ympäristöihmisiä. Punkaharjulla Suomen luonnon päivänä alkaa myös Savonlinnan Seudun Kolomonen ry:n Luonnollinen kohtaamispaikka -tapahtuma. Se on luonnonsuojeluliiton kokouksen oheistapahtuma, jossa kaikenlaiset yhdistykset järjestävät luontoaiheista tekemistä koko viikonlopun ajan. Lauantain ja sunnuntain välisen yön voi nukkua vaikkapa teltassa Nuku yö ulkona-haasteen innoittamana.

Metsämuseo Lustolla 31.8. Harjun syysmiitinki kello 12 alkaen. Lustolla samaan aikaan Suomen luonnonsuojeluliiton liittokokous ja viikonlopun 31.8.–1.9. kestävä Luonnollinen kohtaamispaikka -tapahtuma.

Kommentoidut