Savonlinna lakkauttaa toistaiseksi neljä lähiliikenteen linja-autoreittiä koronan takia – Lisää muutoksia tehdään tarpeen mukaan

Lakkaavat reitit ovat niitä, joiden eräille vuoroille piti kohta tulla alle 18-vuotiaitten ilmaismatkoja. Nyt ilmaismatkojen alkaminen haja-asutusaluilla siis lykkääntyy.

Kai Skyttä

Savonlinna lakkauttaa toistaiseksi neljä lähiliikenteen linja-autoreittiä koronan takia – Lisää muutoksia tehdään tarpeen mukaan

Neljä Savonlinnan kaupungin ostamaa lähiliikenteen linja-autoreittiä lakkaa toistaiseksi kokonaan. Liikennöinti keskeytetään Juvolan ja Savonlinnan, Savonrannan ja Kerimäen sekä Pellossalon ja Savonlinnan välisillä reiteillä maanantaista 30. maaliskuuta alkaen.

Savonlinna–Punkaharju-reitti keskeytetään keskiviikosta 1. huhtikuuta alkaen.

Lopetettavat reitit ovat samoja, joiden eräillä vuoroilla kaupunki päätti kohtapuoliin sallia alle 18-vuotiaitten ilmaisen matkustamisen. Nyt ilmaismatkojen alkaminen siis lykkääntyy.

Savonlinnan kaupungin hankkiman joukkoliikenteen matkustajamäärät ovat vähentyneet koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi tehtyjen toimien vuoksi.

Kaupungin tiedotteen mukaan matkustajamääriä tarkkaillaan ja vuoromuutoksia tehdään lisää tarpeen mukaan.

Kaupunki supisti vuoroja edellisen kerran 23. maaliskuuta alkaen.

Turhaa matkustamista pitää välttää

Vuoromuutoksia on tehty 23. maaliskuuta alkaen, jolloin paikallisliikenteeseen sekä Kerimäen ja Savonlinnan välille tulivat käyttöön loma-ajan aikataulut.

Palveluliikenne ajetaan aikataulun mukaan. Asiointiliikenteessä ajetaan tilauksesta Punkaharjun ja Savonrannan sisäiset asiointiliikenteet sekä Pellossalo– Savonlinna ja Ahvensalmi–Savonlinna -välit.

Kaupungin tiedotteessa muistutetaan, että turhaa matkustamista kehotetaan välttämään ja suositellaan kulkemaan polkupyörällä, jalan tai omalla ajoneuvolla tartuntariskien välttämiseksi.

Matkustamista kehotetaan välttämään myös silloin, jos on mitään flunssan oireita.

Liikennevälineiden siivousta on tehostettu koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi.