Savonlinnan kesänavauksen superviikonloppu täynnä ohjelmaa — Vilkkainta on lauantaina, jolloin myös Olavinkatu suljetaan liikenteeltä

Kesän saapumisesta nautitaan koko kaupungin voimin torstaista sunnuntaihin. Mukana virtuaalitodellisuutta, moottorisahaesiintyjä ja toreja

Soila Puurtinen

Torille ja Olavinkadulle odotetaan viikonloppuna paljon väkeä nauttimaan helteistä.
Torille ja Olavinkadulle odotetaan viikonloppuna paljon väkeä nauttimaan helteistä.

Tapahtumaviikonloppu avaa Suomen kesän Savonlinnassa ruoalla, musiikilla ja muilla tapahtumilla. Kesän yhden vilkkaimman viikonlopun taustalla on kaupunkikeskustaa kehittävä Sakke ry:n toiminnanjohtaja Niina Härkönen kehuu paikallisia aktiivisuudesta.

— On ihanaa, kun koko kaupunki on mukana ja saadaan ihmisiä liikkeelle. Monipuolisesti eri paikoista tulee ohjelmaa ja yritykset ovat laittaneet omia tarjouksiaan.

Olavinkatu vain jalankulkijoille

Suomen kesä julistetaan avatuksi lauantaina kahdeltatoista Sokoksen nurkalla olevalta tapahtumalavalta. Tuttuun tapaan Savonlinnan retkeilyajon vanhat ajoneuvot huristelevat lähes sadan kilometrin lenkkinsä, jonka päättävät Olavinkadulle. Tänä vuonna mukana on ennätysmäärä kulkupelejä, lähes kolmesataa, joita voi ihastella ajojen päätyttyä Olavinkadun näyttelyssä. Pääpäivänä Olavinkatu on suljettu liikenteeltä.

Lauantain vilkkaasta tapahtumatarjonnasta Härkönen odottaa erityisesti Janne Mustosen taika- ja moottorisahashow’ta päälavalla. Mustonen temppuilee moottorisahojen kanssa, mutta tekee myös perheen pienimmille ilmapallohahmoja.

Tuija Pauhu

Retkeilyajojen uudelle reitille on ilmoittautunut ennätysmäärä ajopelejä.
Retkeilyajojen uudelle reitille on ilmoittautunut ennätysmäärä ajopelejä.

— Olen nähnyt hänet aikaisemmin esiintymässä ja hän kyllä osaa ottaa yleisön mukaan.

Toinen Härkösen vinkki lauantaille on hyväntekeväisyyshuutokauppa Savonlinnan keskussairaalan lasten ja nuorten yksikön hyväksi. Huutokaupan lisäksi uutta viikonloppuna on Liikenneturvan virtuaalitodellisuusteltta, jossa voi kokeilla, miltä liikenne tuntuu vaikkapa lapsen silmin. Virtuaalitodellisuuden avulla voi kyseenalaistaa omia tulkintojaan liikenteestä perjantaina ja lauantaina Sokoksen seinustalla.

Hyväntekeväisyyshuutokauppa auttaa lapsia ja nuoria

Lauantaina kello 10–12 järjestetään hyväntekeväisyyshuutokauppa Savonlinnan keskussairaalan lasten ja nuorten yksikön hyväksi linja-autoasemalla. Huutokaupattavana on savonlinnalaisten yritysten lahjoittamia tavaroita, palveluita ja elämyksiä. Vetonaulana on Original Sokos Hotel Savonlinnan Seurahuoneen aulan entinen kattokruunu, joka oli myös innoittajana huutokaupan järjestämiseen.

On ihanaa, kun koko kaupunki on mukana ja saadaan ihmisiä liikkeelle. Monipuolisesti eri paikoista tulee ohjelmaa ja yritykset ovat laittaneet omia tarjouksiaan. — Niina Härkönen

Ainutlaatuisena kohteena Härkönen nostaa Päivä meripelastajana -paketin, koska samanlaista ei ole mahdollista mistään muualta ostaa. Paketilla pääsee Savonlinnan Järvipelastajien kanssa elämykselliseksi päiväksi Pihlajavedelle. Muutamien tavaroiden kuten muikkutaulun ja lasten kantorinkan lisäksi huutokaupattavana on paljon lahjakortteja.

Vetäjänä huutokaupassa on MC Samppa, joka tuo oman mausteensa tunnelmaan. Tapahtumalla ei ole tuotto-odotuksia, mutta kaikki voitto on hyväksi lasten ja nuorten osastolle.

Tuija Pauhu

Viime vuonna St. Olaf Summerfestiin kävijöitä veti paikalle Pete Parkkonen.
Viime vuonna St. Olaf Summerfestiin kävijöitä veti paikalle Pete Parkkonen.

Tekemistä kaiken ikäisille

Lapset valtaavat Olavinlinnan lauantaina Lasten linna -tapahtumassa. Linnassa järjestetään keppihevosturnajaiset, johon voi osallistua joko omalla keppihevosella tai linnan lainaratsulla. Alle 7-vuotiaat pääsevät sisään ilmaiseksi, mutta muilta peritään linnan tavalliset pääsymaksut. Sääminkitalossa Kaksi pelleä -esityksessä teatteriyhdistys Kolme Korppia ry jakaa pikkuväelle ämpäreitä, pelletarroja ja taikailmapalloja.

Soila Puurtinen

Street food festivaali tulee Savonlinnaan jo kolmatta kertaa.
Street food festivaali tulee Savonlinnaan jo kolmatta kertaa.

Torstaista alkaen Savonnlinnan torilla nautitaan kansainvälisen ruokatorin Street Food Fiestan antimista, jossa on myytävänä makuja ympäri maailman. Street Food Fiesta on auki kello 10—20 koko tapahtumaviikonlopun ajan ja saa lauantaina seurakseen rompetorin. St. Olaf Summerfest polkaisee viikonlopun käyntiin Kirkkopuistossa perjantaina. Lippuja festareille voi hankkia netistä tai Sokos Hotel Seurahuoneen vastaanotosta.

Sunnuntaina tapahtumia löytyy Kerimäen puukirkolta, josta oopperajuhlien taiteellinen johtaja Jorma Silvasti julistaa lomarauhan. Päivä alkaa helluntain messulla ja jatkuu suvilauluilla. Kirkonmäellä voi viettää lomarauhan julistuksen jälkeen piknikiä joko omien eväiden kera tai paikalla myytävien kahvilatuotteiden ja muikkujen voimin.

Aikataulu

Torstaina

Klo 10–20 Street Food Fiesta, Kauppatorin laita

Perjantaina

Klo 11–17 ”Näe ihminen” – Liikenneturvanvirtuaalitodellisuusteltta, Sokoksen kulma

Klo 10–20 Street Food Fiesta Klo 18 alk. St. Olaf Summerfest, Kirkkopuisto

Lauantaina

Klo 8 Savonlinnan Retkeilyajojen lähtökuulutus

Klo 9–16 ”Näe ihminen” – Liikenneturvanvirtuaalitodellisuusteltta

Klo 9–13 Savonlinnan Kylätorin avajaiset, Citymarketin viereinen hiekkakenttä

Klo 10 Laivojen siunaaminen, matkustajasatama

Klo 10–12 Hyväntekeväisyyshuutokauppa, linja-autoasema

klo 10-12 Teatterimylly, Kauppatori

Klo 10–16 Savonlinnan kaupungin Naapuriksi -rekrytointikampanjanlopputempaus torilla

Klo 10–20 Street Food Fiesta

Klo 11–17.15 Lasten linna –tapahtuma, Olavinlinna

Klo 12 Kesän avauksen julistus, Olavinkatu

Klo 12.30 Retkeilyajon ensimmäisten ajoneuvojensaapuminen takaisin Olavinkadulle ja näyttely klo 15 asti

Klo 13 Janne Mustosen taika- & moottorisahashow, Olavinkatu

Activity Makerin pomppulinna koko päivän Olavinkadulla, 5 € ranneke.

Klo 12 ja 14 Teatteriyhdistys Kolmen Korpin Kaksi Pelleä -esitys Sääminkitalossa. Lipunmyynti ovelta tuntia ennen esitysten alkua. Liput 15 € / hlö.

Klo 18 alk. St. Olaf Summerfest

Sunnuntai

Klo 12 Lomarauhan julistus Kerimäen puukirkossa

Kirkonmäki-picnic kirkon mäellä

Activity Makerin ulkoaktiviteetit kirkon mäellä