Renkaanvaihtoon lähdettiin ryminällä — Sääennusteet ja lumiset valokuvat Savonlinnan seudulta lisäsivät todennäköisesti intoa vaihtaa renkaat

Talvirenkaiden kunto pitää tarkastaa viimeistään tässä vaiheessa. Turvallisuus on talviajossa tärkein pointti, eikä musta jää ilmoita itsestään etukäteen.

Tuija Pauhu

Kiireet rengasliikkeissä ovat kiihkeimmillään. Talvirenkaat ovat sääennusteiden mukaan hyvinkin tarpeelliset lähipäivinä.
Kiireet rengasliikkeissä ovat kiihkeimmillään. Talvirenkaat ovat sääennusteiden mukaan hyvinkin tarpeelliset lähipäivinä.

Rengashulinat ovat alkaneet. PK-Rengas Oy:n toimitusjohtaja Timo Kärkkäinen Savonlinnasta kertoo, että viime vuonna renkaidenvaihtosesonki osui juuri tälle samalle viikolle. Etenkin viime maanantaista lähtien ajanvaraukset alkoivat varsin nopeasti täyttyä.

Ajanvaraukset esimerkiksi perjantaille olivat PK-Renkaassa täynnä, mutta jonotusperiaatteella renkaitaan voi tulla koko ajan vaihdattamaan.

— Jonottajia palvellaan niin pian kuin suinkin. Jonoa puretaan aina ennakkoon varattujen tilaustöiden välissä. Periaatteena on pidetty, että kaikki asiakkaat, jotka tänne saapuvat niin sanottuna virka-aikana, lähtevät talvirenkaat alla tien päälle, Kärkkäinen lupaa.

PK–Renkaalla oli torstaina kymmenen rengasasentajaa töissä ja hommia paiskittiin aamukahdeksasta iltaseitsemään.

Kiivaimman sesongin henkilöautojen renkaanvaihdossa Kärkkäinen arvioi kestävän tämän ja ensi viikon.

Nesteen Hernemäen huoltamolta kerrottiin, että renkaanvaihtoon alettiin kysellä aikoja erityisen vilkkaasti tällä viikolla.

Varauskirjat alkoivat täyttyä nopeasti. Tosin jo viime viikolla asiakkaat ennakoivat tilannetta ja varauksia tehtiin. Samoin renkaita jo vaihdettiin viime viikolla.

Todennäköisesti juuri lähipäivien sääennusteet vaikuttivat varausjonojen pikaiseen pidentymiseen. Torstai-iltana Hernemäen Nesteeltä kerrottiin, ettei perjantaille ollut tarjota enää yhtään vapaata aikaa renkaanvaihtoon.

Jatkokin näytti varsin tukkoiselta. Maanantaille joitakin vapaita aikoja toki oli, mutta niiden arveltiin menevän viimeistään perjantaina. Myös ensi viikon tiistaiksi varauskirja oli melkoisen täynnä merkintöjä.

Huoltoasemalla arveltiin, että ensi viikon vapaat ajat ovat nyt erittäin haluttuja.