Aloita uusi vuosi tanssien, venäjää opiskellen tai kuvanveistoa harrastaen! — Ilmoittautuminen Linnalan opiston kevään kursseille alkoi tänään

Tietoiskuissa on keväällä tarjolla tietoa muun muassa älylaitteiden tietoturvasta, Savonlinnan kaupungin kotisivuista ja toimittajan perheen kokemuksista Siperiassa.

Soila Puurtinen

Paritanssikurssilla opitaan paritanssin alkeet rennossa oppismisympäristössä. Kurssilla voi myös kerrata unohtuneita lajeja, kuten foksia, valssia ja jenkkaa, tai hakea varmuutta perustekniikkaan.
Paritanssikurssilla opitaan paritanssin alkeet rennossa oppismisympäristössä. Kurssilla voi myös kerrata unohtuneita lajeja, kuten foksia, valssia ja jenkkaa, tai hakea varmuutta perustekniikkaan.

Ilmoittautuminen Linnalan opiston kursseille alkoi tänään aamulla. Uutena ryhmänä vuoden alussa aloittaa esimerkiksi paritanssikurssi, jota vetää Tuija Penttilä.

— Paritanssikurssia on toivottu paljon, ja nyt se tuli tarjolle, kertoo Linnalan opiston koulutussihteeri Marja-Leena Hasselqvist.

Uusi kurssi on myös Linnalan opiston ja NNKY:n yhteistyönä toteutettava Masu-muskari, joka on tarkoitettu odottaville äideille.

— Maaliskuussa järjestetään viikonloppukurssina Alexander-tekniikan kurssi jännittäjille ja stressaajille, joka on myös uutta meidän opistossa. Myös kuvanveistoa on paljon kysytty ja nyt sitä tarjotaan uudessa ryhmässä, Hasselqvist mainostaa.

Kuvataiteista kiinnostuneiden kannattaa tarkistaa muutenkin kurssitarjonta. Tarjolla on kursseja uusista tekniikoista.

Hasselqvistin mukaan venäjän opiskelu on ollut nyt nosteessa. Jo pidempään venäjää opiskelleille on tarjolla nyt useampi tasoryhmä, joissa kielen osaamistaan pääsee syventämään.

Tarjolla on tietenkin valtava määrä ryhmiä, jotka ovat alkaneet jo syksyllä, mutta joihin mahtuu ja voi mennä mukaan myös niin, että aloittaa opiskelun vasta nyt.

— Syksyllä aloittaneet kurssilaiset ovat etusijalla, mutta moniin ryhmiin mahtuu vielä mukaan.

Tuttuun tapaan opisto tarjoaa myös paljon viikonloppukursseja, luentoja ja tietoiskuja.

— Esimerkiksi tietotekniikassa on kurssien lisäksi tarjolla älylaitteiden tietoturvallisuuteen liittyvä, maksuton tietoisku 16. tammikuuta, Hasselqvist kertoo.

Yksi kevätkauden kohokohta on luento suomalaisen perheen ihmeellisestä vuodesta Siperiassa, jonka pitää perheineen ikiroudan maassa asunut toimittaja Jussi Konttinen. Luento on 20. helmikuuta.

— Esitteestä jäi pois, että tälle luennolle on kymmenen euron pääsymaksu, Hasselqvist mainitsee.

Tarjolla on myös muun muassa tietoa Savonlinnan kaupungin kotisivujen palveluista 10. maaliskuuta sekä eväitä retkeilyyn -tietoisku 6. toukokuuta. Luennoille ja tietoiskuihin ei tarvitse ilmoittautua ennakkoon.

Katso koko Linnalan opiston kurssitarjonta täältä ja ilmoittaudu mukaan! Ilmoittautumassa voi käydä myös opiston toimistossa, Sotilaspojankatu 7:ssä, Savonlinnassa.