Kaupunginjohtaja Laine: "Odotettu hyvä päätös" – Vahvistaa Savonlinnan asemaa Suomen suurimpana mekaanisen puuteollisuuden keskuksena

Antti Varonen

Savonlinnan kaupunginjohtaja Janne Laine on  tyytyväinen Metsäliiton tekemästä investointipäätöksestä ja samalla kiittelee Metsäliiton kanssa hyvässä hengessä käytyjä yhteistyöneuvotteluja.
Savonlinnan kaupunginjohtaja Janne Laine on  tyytyväinen Metsäliiton tekemästä investointipäätöksestä ja samalla kiittelee Metsäliiton kanssa hyvässä hengessä käytyjä yhteistyöneuvotteluja.

– Tämä oli odotettu ja todella hyvä päätös, Savonlinnan kaupunginjohtaja Janne Laine kommentoi tyytyväisenä Metsä Woodin miljoonainvestoinnin varmistuttua Punkaharjun tehtaalle.

Hän Kiittelee Metsäliiton kanssa hyvässä hengessä käytyjä neuvotteluita kaupungin panostuksista investointiin.

Kaupunginjohtaja Laine sanoo, että investoinnin positiiviset kerrannais- ja kokonaisvaikutuksia koko Savonlinnan seudulle ovat suuremmat kuin nyt osataan ehkä arvioidakaan.

– Varmaa on, että investointi lisää koko Savonlinnan alueen elinvoimaisuutta ja työllisyysvaikutuksia. Lisäksi aluekehitys työ saa uutta vauhtia.

Hän muistuttaa, että tehtaan kasvava puun tarve ja niistä saatavat kantorahatulot lisääntyvät myös Savonlinnan seudulla.

– Säteilyvaikutuksena se kasvattaa myös ostovoimaa ja laittaa liikkeelle muitakin investointeja.

Erityisen merkittävää Laineen mukaan on myös se, että Metsäliiton investointi vahvistaa Savonlinnan asemaa Suomen suurimpana mekaanisen puuteollisuuden keskuksena sekä Punkaharjun tehtaan asemaa Metsäliitossa.

Laine pohtii myös sitä, olisiko ilman Savonlinnan ja Punkaharjun kuntaliitosta investointi ollut mahdollinen.

– Pienellä kunnalla ei todennäköisesti olisi ollut taloudellisia edellytyksiä olla mukana investoinnissa, Laine sanoo ja perustelee asiaa muun muassa sillä, että kuntalaissa on tiukennettu ehtoja, joilla kunnat voivat nykyisin osallistua taloudellisesti yritysten investointeihin.

Kommentoidut