Hyvinvointimessujen ensimmäinen päivä Tanhuvaarassa rikkoi jo ennätyksiä — Perjantaina messuilla palkittiin hyvinvointitekoja

Perjantaina kokonaiskävijämäärä oli 1700. Tavoitteena on ylittää 3 000 kävijän raja viikonlopun aikana.

Soila Puurtinen

Savonlinnan Hyvinvointimessut on järjestetty vuodesta 2017 lähtien Tanhuvaarassa. Arkistokuva viime vuodelta.
Savonlinnan Hyvinvointimessut on järjestetty vuodesta 2017 lähtien Tanhuvaarassa. Arkistokuva viime vuodelta.

Savonlinnan hyvinvointimessujen ensimmäinen päivä Tanhuvaara Sport Resortissa kokosi yhteensä hieman yli 1 500 kävijää tutustumaan yli 260:n näytteilleasettajan, toimijan ja palvelun tarjontaan.

Opiskelijoita oli messuilla perinteiseen tapaan perjantaina yhteensä 11 koulusta ja oppilaitoksesta hieman vajaat 800 nuorta, jossa oli hienoista laskua viime vuoteen nähden.

— Vastaavasti aikuisväestöä oli perjantaina liikkeellä hieman aikaisempien vuosien perjantaipäiviä enemmän, joten ensimmäisen messupäivän kokonaiskävijämäärä kasvoi parilla sadalla edellisestä vuodesta, iloitsee messujen kokoamiseen Savonlinnan Seudun Kolomonen ry:ssä osallistunut Kimmo Käärmelahti.

— Myös mainoslauseemme ”toimintaa vauvasta vaariin ja muksusta mummoon” osoittautui osuvaksi, sillä nuorin messuilla kävijä oli kahden kuukauden ja vanhin 92 vuoden ikäinen.

Yhteensä Savonlinnan Hyvinvointimessuihin osallistui perjantaina noin 1 700 kävijää. Perinteisesti toinen messupäivä eli lauantai on ollut messupäivistä vilkkaampi, joten messujärjestäjät pitävät mahdollisena tavoitteeksi asetetun 3 000 kävijän rajan ylittämistä.

Työhyvinvointiteko ja nuorisohyvinvointiteko palkittiin

Hyvinvointimessuilla on myös perinteisesti palkittu erilaisia hyvinvointitekoja. Perjantaina palkittiin työhyvinvointiteko sekä nuorisohyvinvointiteko. Palkintoja olivat jakamassa messujen järjestäjän Savonlinnan Seudun Kolomonen ry:n puheenjohtaja Tapani Lipsanen ja toiminnanjohtaja Sirpa Kolistaja sekä Sosterin kuntayhtymäjohtaja Panu Peitsaro.

Työhyvinvointitekojen sarjassa palkittiin Sosterin Tuottavuutta hyvinvointia kohentamalla -hankkeen projektityöntekijä Juuso Kautonen.

Palkintoperusteiden mukaan Juuso Kautonen palkitaan erityisesti, koska Kautosen vetämä elintapaohjaushanke on antanut hyvinvointia sekä työelämässä että sen ulkopuolella oleville. Lisäksi Kautonen on vielä vapaa-ajallaan vahva toimija STPS:n erilaisessa liikuntatoiminnassa.

Nuorisohyvinvointitekona puolestaan palkittiin Sosterin, Savonlinnan kaupungin nuorisotoimen ja Poliisin yhteinen Ankkuripoliisitoiminta, joka palkintoperustelujen mukaan on lyhyen starttikautensa aikana tavoittanut aivan keskeistä syrjäytymis- ja rikosvaarassa olevien nuorten joukkoa ja auttanut useita tämän uhan alla eläviä nuoria löytämään poluilleen uutta suuntaa.

Juoksutapahtuma nyt ensimmäistä kertaa

Tämänvuotisten hyvinvointimessujen uutuus oli Activity Makerin toteuttama Activity Run -juoksutapahtuma, jossa noin neljä kilometrin lenkille oli sijoiteltu kymmenkunta etenemistä eri tavoin hidastavaa estettä, joiden kohdalla jouduttiin hyppimään, pomppiman, liukumaan, ryömimään ja yhdellä esteellä osa jopa uimaan.

— Rata tuli nyt testattua ensimmäistä kertaa koululais- ja työyhteisöporukoiden toimesta, ja kokemus oli osallistujien mukaan oikein mukava, toteaa radan suunnittelusta ja totutuksesta vastanneen Activity Makerin toimitusjohtaja Jari Naukkarinen.

Lauantaina vuorossa on toinen lähtö reitille, ja tähän tapahtumaan voi ilmoittautua myös aamusta klo 10 lähtien Tanhuvaarassa Activity Runin ja hyvinvointimessujen yhteisessä infopisteessä.

Lauantaina messuille pääsee myös maksuttomilla kuljetuksilla Savonlinnan kaupunkikeskustan alueelta. Kuljetusten aikataulut on julkaistu torstain 26.9. Itä-Savo -lehdessä julkaistussa messuliitteessä ja ne ovat luettavissa myös Savonlinnan Seudun Kolomonen ry:n kotisivuilla osoitteessa www.kolomonen.fi.