Attendo laajentaa Savonlinnassa - Pihlajaniemen palvelukoti tuo 13 uutta työpaikkaa

Attendon uusi kehitysvammaisten palvelukoti Savonlinnassa tuo 13 uutta työpaikkaa ensi talvena.

Pihlajaniemen palvelukodin rakennustyöt ovat edenneet perustusvaiheeseen ja tiloihin on tarkoitus päästä muuttamaan helmikuussa 2018.
Pihlajaniemen palvelukodin rakennustyöt ovat edenneet perustusvaiheeseen ja tiloihin on tarkoitus päästä muuttamaan helmikuussa 2018.

Attendo laajentaa kehitysvammaisten palveluasumisen tarjontaa Savonlinnan ja lähikuntien asukkaille. Pihlajaniemellä Pärnäläntiellä kesäkuun lopulla alkaneet palvelukodin rakennustyöt ovat edenneet perustusvaiheeseen.
Palvelukotiin tulee 17 tehostetun asumisen paikkaa ja pihapiirin rivitaloon kuusi tukiasuntoa. Kiinteistöihin pääsee muuttamaan helmikuussa 2018.
Toiminnan käynnistyessä Attendo palkkaa palvelukotiin noin 13 uutta työntekijää. Attendon aluejohtaja Erja Kaksosen mukaan uusien työntekijöiden rekrytointi aloitetaan loppuvuodesta.
Ohjaajiksi palkataan lähihoitajia ja muita vastaavan koulutuksen saaneita sosiaali- ja terveysalan ammattilaisia. Mahdollisesti rekrytoidaan myös terveydenhoitajia.
Pärnäläntiellä urakoinnista vastaa Mediset Hoivarakentajat Oy ja valvonnasta Qtio.

Pihlajaniemelle tulevan palvelukodin lisäksi Attendolla on suunnitteilla toinen uusi palvelukoti kehitysvammaisille aikuisille Savonlinnan Kellarpeltoon. Tämän palvelukodin valmistumisaikataulu on vuoden 2018 aikana.
— Kellarpeltoon tulee vähintään 15-paikkainen palvelukoti. Lopullinen koko määräytyy, kun pohditaan tarvitaanko palvelu- tai tukiasumista samaan yhteyteen, Kaksonen kertoo.
Kaksosen mukaan 15-paikkaisessa palvelukodissa tarvitaan 10–15 työntekijää asiakkaiden tarpeista riippuen.
Kellarpellon palvelukodin rakennuksen urakoitsijaa ei ole vielä päätetty.

Attendolla on sopimus kehitysvammaisten asumispalveluista Savonlinnan kaupungin kanssa.
— Palveluasumisen kodeille on Itä-Suomessa tarve ja haluamme vastata niin asukkaiden kuin kunta-asiakkaan tarpeisiin parhaalla mahdollisella tavalla. Yksilöllisen ja kuntouttavan toiminnan lisäksi elinympäristö nykyaikaisessa ja kehitysvammaisten erityistarpeet huomioivassa kiinteistössä tukee osaltaan tätä tavoitetta, sanoo aluejohtaja Kaksonen.

Iida Kekäle

Iida Kekäle

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.